Hakan Taş

Hakan Taş

Anketlerde son durum !

Anketlerde son durum !

Her seçim öncesi tüm gözler anket şirketlerinde oluyor. İşte son anketten notlar…Metropol Araştırma Merkezi saygın bir şirkettir. Başkan Özer Sercan, seçimlere iki ay kala partilerin oy oranını açıkladı. Buna göre Ak Parti oylarında büyük düşüş dikkat çekiyor.

Metropoll Araştırmanın geçen ay Türkiye genelinde 2 bin 500 kişiyle yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Buna göre;

Ak Parti’nin yüzde 41.7

CHP’nin yüzde 27.7,

MHP’nin yüzde 17.4,

HDP’nin ise 10.4 oranına ulaşacağını iddia etti.

 Sencar, “Bu oranlara göre milletvekili dağılımı konusunda çalışmanız var mı?” sorusuna verdiği yanıtta Ak Parti’nin 261, CHP’nin 141, MHP’nin 90, HDP’nin ise 58 sandalye kazanacağını belirtti. Yani AKP tek başına hükümet kurmak için 276 olan milletvekili sayısına ulaşamıyor.

Birçok araştırma şirketi sonuç yayınladı ama hiçbiri HDP baraja takılacak demedi. Buda demek oluyor ki artık insanlar yaşanılır bir dünya, barış ve kardeşlik istiyor. Bu seçimlerde HDP’ye destek ve gönül veren her kesimden insanlar dikkat çekiyor. Ve bana sorarsanız önümüzdeki seçimlerde HDP, Türkiye’de ana muhalefet partisi olacaktır. Şuan bile ana muhalefet görevini yürütmektedir.

Hakkari adaylarını kucakladı. Yağışlı ve kapalı havaya rağmen görkemli bir karşılama yapıldı. Listede kim olursa olsun partiye, sürece, barışa katkı azalmadı. Zeydan’a ilgi daha farklı ve daha özeldi. Sanırım tanınan sima olduğundandır.

Önümüzdeki günlerde seçim propagandası, mitingler, şarkılar, sokakları süsleyen flemalar, bayraklar, sloganlar ayrı bir renk katacak. Bağımsız aday Fehmi Öztunç’da çarşı merkezinde seçim bürosunu açma çalışmalarını hızlandırıyor.

HDP sokaklarda gövde gösterisi yaparken Ak Parti il teşkilatı parti binasında sürekli bir araya gelerek durum değerlendirmesi ile seçmenleriyle buluşuyor. HDP köy ziyaretlerine başlarken, Ak Parti sessizliğini koruyor.

Bu arada Ak Parti il başkanlığı önünde, ana caddede nöbet tutan polis zırhlı araçlar da tepki çekiyor. Hakkari’de seçimin nabzı, renklenen sokaklar, hareketlenen meydanlar, ilginç demeçler ve tüm detayları Hakkari Haber TV’de izleyebilirsiniz…

Bu yazı toplam 2671 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Hakan Taş Arşivi

İSHAK ÖLMEZ’SİZ 8 YIL!

03 Temmuz 2025 Perşembe 13:37

BAŞKAN DEMİR, TRT GAP’A KONUŞTU!

26 Haziran 2025 Perşembe 12:51

BAŞKAN DEMİR, TRT GAP’A KONUŞTU!

26 Haziran 2025 Perşembe 12:51

DUYGULU DÜĞÜN!

17 Haziran 2025 Salı 15:59

KİTAP FUARI VE HAKKARİ!

16 Haziran 2025 Pazartesi 11:54

HARUN ÖLMEZ YOĞUN BAKIMDA!

13 Haziran 2025 Cuma 10:50

KENTSEL DÖNÜŞÜM VE HAKKARİ!

11 Haziran 2025 Çarşamba 11:52

UYAN ARTIK DENİZ BESİ!

10 Haziran 2025 Salı 13:56

AYDIN AYDIN DA AĞLAR!

07 Haziran 2025 Cumartesi 18:46

GÜNEŞ SEVEN HERKESİ AĞLATTI!

02 Haziran 2025 Pazartesi 09:20