• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

AŞAN; “İRADEYE SAHİP ÇIKMA ZAMANI”

Hakan Taş

Ak Parti’ye 7 aday adayı başvurdu. Hepsi genç ve çoğu ilk kez aday adaylığı için müracaat etti. Final ve kapanışı Dr. Harun Aşan yaptı.

Ak Parti il başkanlığı önünde kendi ailesi, Dost ve sevenlerinden oluşan kalabalık kendisini coşkuyla karşıladı. Alkış tufanı koptu ve Dr.Aşan’ı sevgiyle karşıladılar.

Hazırlıklıydı, dersini iyi çalışmıştı. İl Başkanı Zeydin Kaya’nın konuşmasından sonra söz aldı. Çok rahat gözükse de son derece heyecanlıydı. Keman kaşları altındaki iri gözleri adeta ışık saçıyordu. Ayağa kalktı ve kalabalığa şu sözlerle seslendi; “En büyük önceliğimiz aramızdaki aşiretçilik farklılığı ortadan kaldırmaktır.

Pinyanişi-Ertuşi yapışık kardeştir. Hakkari’miz soylu insanların şehridir. Düğünlerde aynı halayda, cenazelerde aynı saflarda yer almıyor muyuz?  O yüzden aramızdaki ayrımcılığı, ötekileştirmeyi acilen yok etmeliyiz.”

HAKKARİ KÖY GÖRÜNÜMÜNDEDİR

“Hakkari’miz hala bir köy görünümündedir. Hak ettiği nimetlerden, hizmetlerden nasibini almalıdır. Bunun da yolu yerel yönetimlerden, belediyeden geçiyor. İnisiyatif alın ve hep birlikte ilimizi köy görünümünden kurtaralım. Kadim kentimizi kültürüyle, gastronomisiyle, doğal güzellikleriyle bir marka kent yapalım. Bunu birlikte başarabiliriz”…

NÜFUSUMUZ AZALIYOR

“En genç nüfusa sahip vilayetiz. Gençlerimiz iş bulamadıkları için başka illere çalışmaya gidiyorlar. Gençlerimiz bunu hak etmiyor. Onların mecburi gidişleri ve artan göç nüfusumuzu azaltıyor. Bugün bir evimizde bir çocuğumuz aç yatıyorsa bunun vebali hepimizin boynundadır. Bizim yine önceliklerimizden biri de gençlerimizi kurtarmak ve onlara sahip çıkmaktır. Bu arada en yetenekli ve üretken gençlik Hakkari gençleridir”…

EMRİNİZDEYİM!

“Sağlık alanında çeşitli kademelerde yöneticilik yaptım. Hakkari’nin öz evladıyım. Hepimizi rahatlatacak, hak ettiği hizmete kavuşturacak projelerim var. Her kamu kurumu resmidir ama belediye halkın ikinci evidir. Yani hepimizin uğrak yeridir. Ben sizlere hizmetkâr olmaya adayım”…

Dr. Harun Aşan konuşurken herkes dikkatli dinledi ve büyük alkış ile karşılık verdi. Konuştukça heyecanı azaldı ve farklı hikaye örnekleriyle herkesi etkileyen konuşma yaptı.

Dr.Aşan’ı yakından tanırım. Onun hakkında kötü laf söylemine hiç kulak misafiri olmadım. Sağlık alanı ve Türkiye Gençlik Vakfında güzel işlere öncülük etti. Fakir ailelere ve özellikle eğitim gören gençlerimize burs desteğine tanıklık ettim. Yakın zamanda yaptığı Türkiye Gençlik Vakfı il kongresine bizzat davet edildim ve yaptığı çalışmaları orda da izledim .

Bu kadar çalışmayı neden basına bildirmedin haber yapardık dediğimde abi ben bunun karşılığını sadece Allah’tan bekliyorum diyerek cevapladı. Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin hizmete girmesinde ve çoğu sağlık tesisimizin yapılmasında ve projelendirilmesinde katkıları büyüktür. Bu kadar çalışmanın yanında eğitimine ve kişisel gelişimine hep önem verdi farklı farklı okullar okudu.

Anne-Baba duası alan her evlat gibi kendisi de hep muvaffak oldu. Herkes ailesini sever ama o ailesine aşık bir evlattır. Çoluk çocuğa karıştı, kocaman delikanlı oldu ama hala anne ve babasının nazlı ve küçük çocuğudur. Ve onun arkasında değil, yanında ve gönlünde en büyük destekçisi ve pusulası eşi, hayat arkadaşı, sırdaşı Beyan Aşan (Bor) ve  üç çocuğudur. İnançlı, kararlı, öz güveni ve memleket sevgisiyle donanımlı, kendisini sevdirmeyi başaran bir kardeşimizdir.

Dr. Harun Aşan 22 Kasım günü kaderine yön verecek bir karar için başvuru yaptı. Ne tesadüftür ki 22 Kasım günü aynı zamanda dünya diş hekimleri günü olarak kutlanıyor. O Hakkari’nin çürük ve ağrı yapan dişlerini çekmeye, mutlu gülüşler sağlamaya kararlı bir biçimde yola çıktı ve ilerliyor.

Kendisine de Hakkari’nin bu ağır yükünü sırtlamak adına gösterdiği cesaretinden dolayı kutluyorum.

cb2e7ca4-cff4-4f4d-8588-da6ad5d57e56.jpg

 

Bu yazı toplam 2113 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim