• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Aşçı adayları hünerlerini sergiledi

Aşçı adayları hünerlerini sergiledi
Hakkari Halk Eğitimi Merkezi usta öğreticilerinden Ayfer Koparan’ın öğrencilerine verdiği eğitimi pratiğe döktü.

Belediye Ek Binada aşçılık bölümü Usta öğreticileri modül sonu etkinliği olarak öğrencileri ile beraber edindikleri kazanımları pratiğe dökmek suretiyle yemek etkinliği düzenlediler.

Usta Öğretici Ayfer Koparan, öğrencilerine verdiği eğitimi pratiğinde İçli köfte, doğaba, sarma, keledoş, iki çeşit tırşik, kekedoş, prinç pilavı, hegedanlı bulgur pilavı, ev yapımı baklava gibi ürünler sergilendi.

Hakkari yöresel yemeklerin ön plana çıktığı eğitimde yöresel yemeklerin tanıtımı yapıldı. Öğrendikleri yemeklerle Hakkari’nin değişik işletme ve esnaflarına yemek üreten öğrenciler hane bütçelerine katkıda bulunuyorlar.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı, usta öğretici ve öğrencilerin düzenlediği modül etkinliğine katıldı. Müdür Tatlı,” Sayın Valimizin ilimizde başlatmış olduğu eğitim öğretim seferberliğinin il milli eğitim müdür Bilal gürün talimatları ile vücut bulmuş halini görüyoruz.

Bu tablodan son derece memnunuz. Belediye ek binasında usta öğreticiler, öğrencileri ile beraber teorik olarak vermiş oldukları emeklerinin pratiğe dönüşmüş halini görüyoruz.

Hakkari yöremizi ait ürünlerin hem bir şekilde tanıtılması hem öğrencilerimizin elde ettiği kazanımları uygulamalı olarak sergilediler. Usta öğreticiler başka olmak üzere kursa katılanları tebrik ediyorum.

Bu kurs inşallah size ek iş olarak bir kazanım olarak geri dönecek. Öğretmen ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi. 19 yıldır usta öğretici olan Ayfer Koparan ise, 48 öğrencinin modül sonu etkinliğinde öğrencileri ile beraber edindikleri kazanımları pratiğe döktüklerini belirterek, büyük emek sarf eden öğrencilerine teşekkür etti.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı, Müdür Yardımcısı Aydın Çiftçi, gazetecilerle beraber aşçı adaylarının sofasını konuk oldu ve beraber yemek yediler. Haber: Feyzullah Taş

dsc-7405.JPGdsc-7402.JPGdsc-7407.JPGdsc-7409.JPG

Bu haber toplam 1550 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim