• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

ASP'den cinsel istismar açıklaması

ASP'den cinsel istismar açıklaması
Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü cinsel istismara uğrayan S.K., isimli kız çocuğu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Basına yansıyan S.K isimli kız çocuğunun uğradığı cinsel istismar olayı ile ilgili olarak Hakkari Valisi Yakup Canbolat’ı bilgileri dahilinde gerekli incelemelerin başlatıldığı belirtilen ifade edilen açıklamada cinsel istismar mağduru kızın ailesi ile iletişime geçilmiş olup gerekli mesleki çalışmalar yapılmaya başlandığı belirtildi.

CİNSEL İSTİSMARE UĞRAYAN KIZ ÇOCUĞU İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Açıklamada,”Bu bağlamda 09.12.2014 tarihinde 2 sosyal çalışmacı ve bir psikologdan oluşan meslek elemanları ekibinin mağdur kızı ve ailesi ile görüşmeler yapmak üzere görevlendirilmiştir. Aile ve söz konusu kız çocuğu ile yapılan görüşmelerde kız çocuğunun ailesine sıkı bir bağla bağlı olduğu, ailenin kızlarını sahiplendiği gözlemlenmiştir. Aile kızlarını ne istismar eden kişi ile ne de başkasıyla evlendirmeyeceklerini, kızlarına sahip çıkacaklarını, onu toplumdan uzaklaştırmak amacıyla hiçbir yere göndermeyeceklerini, şikâyetlerinden vazgeçmeyeceklerini ve arabulucular olsa da istismarda bulunan kişiyi hiçbir şey karşılığında affetmeyeceklerinidile getirmişlerdir. Meslek elemanları tarafından söz konusu kız çocuğu ile bire bir görüşme yapılarak korunma altına alınmasının uygun olabileceği anlatılsa da kız çocuğu ailesinden ayrılmak istemediğini ailesini çok sevdiğini, bu süreçte kendisine çok destek oldukları için çok memnun olduğunu, ailesinden uzakta yaşayamayacağını dile getirmiştir”

KIZ ÇOCUĞU KORUMA ALTINA ALINDI

Ailesinin kendisine verdiği desteğin kız çocuğunda güven duygusu oluşturduğu bu güven duygusunun da ailesine olan bağlılığını arttırdığı gözlemlenmiştir. Zaten bir travma yaşamış olan kız çocuğunun bağlı olduğu ailesinden uzaklaştırılması ile tekrar kayıp duygusu yaşayacağı ve ikinci bir travmaya maruz kalacağı düşünüldüğünden çocuğun yararı düşünülerek koruma altına alınmamıştır.

Travma Sonrası Stres Bozukluğunda çok önemli olan sosyal desteği ailesinin verdiği gözlemlendiğinden ailesi ile kalmaya devam etmesi uygun görülmüştür. İstismar eden kişinin ailesinin Hakkari’den taşınmış olması, kendisinin de cezaevinde olması, kız çocuğunun veya ailesinin şuanda aldığı herhangi bir tehdidin olmaması göz önünde bulundurulmasıyla kız çocuğunun can güvenliği riskinin olmadığının düşünülmesi de korunma altına alınmamasında etkili olmuştur”

KIZ ÇOCUĞA PSİKOLOGLAR TARAFINDAN DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR

 Kız çocuğu için danışmanlık tedbiri kararı çıkartılarak psikoloğumuz tarafından danışmanlık hizmeti verilecek olup belli aralıklarla ev ziyareti yapılarak çocuğun durum takibi tarafımızdan yapılacaktır. İlimiz genelinde kadına karşı işlenen şiddet ve istismar olayları yöremizin dinamikleri doğrultusunda çözüme kavuşturulduğu, olayların İl Müdürlüğümüze intikal ettirilmediği bu olay sonucunda bir daha görülmüştür.

İl Müdürlüğü olarak olayları basına yansıması sonucu öğrenmekte ve basın haberleri ihbar kabul edilerek müdahalede bulunmaktayız. Bu tür vakaların duyulması yedi gün 24 saat esasına göre hizmet verdiğimiz ALO 183 hattı ya da İl Müdürlüğümüzün 0438 211 99 19 nolu telefonlardan sağlanarak İl Müdürlüğümüz ile iletişime geçilebilir” denildi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3298 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim