Ateş hattında yaşam

 Van’da tutuklamalar ve kepenk kapama, Yüksekova’da cenazeler ve yas. Şemdinli ve Çukurca sınırında çatışmalar. Hakkari merkezde Ak Parti gerginliği.

Ankara’da laflar, sınırda silahlar. Tüm bu olumsuz gelişmelerin yaşandığı bölgemizde Ak Parti kongre heyecanını yaşıyor. Bu gerginlikler yüzünden ilkbaharın gelişinden ve çiçeklerin kokusundan bile mahrum kaldık. Yarın ve Pazar günü de sanırım 48 saat ev hapsinde olacağız. Yeni valimiz kongre öncesi görevine başladı. Ak Parti bu kez doğu ve Güneydoğu’daki il kongrelerine Kürt kökenli bakanları gönderiyor. Kürdüstan Özgürlük Şahinleri bildiri dağıtıyor ve halkı Ak Parti kongresine karşı uyarıyor.

Düğün sahipleri; “Ne olacak bu halimiz müziksiz ve sönük bir düğün töreni mi olacak” derken, meyve-sebze satan esnaf çöplüklere katkı sunacak çaresizlikte. Bölge adeta ateş hattı ama AKP tüm bunları önemsemeden ve aldırış etmeden kongre hazırlığı içinde. Baharımızı göremeden kışa dönüştük ve bu huzursuzluktan üşüyor olduk.

Silahlar sussun, barış gelsin çığlıkları yükseldikçe kirli savaşın içinde buluveriyoruz kendimizi. Hak arayan sendikacıya gözaltı, eşit eğitim isteyen öğrenciye jop, evlatlarını arayan barış annelerine dipçik, dilini, rengini ve barış isteyen vatandaşa biber gazı, düşüncesini haykıran partiliye gözaltı, haksızlıklara değinen gazeteci ve yazarlara hücre cezasının verildiği talihsiz dönemlerden birini yaşıyoruz. Tatil beldeleri rengarenk görüntülerle hareketliliğini korurken aynı ülkenin bir diğer tarafı rengarenk bomba sesleriyle, çatışma ortamında yaşam mücadelesi veriyor.

Bu yazı toplam 2111 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Hakan Taş Arşivi

Cancağızım!

03 Şubat 2026 Salı 12:01

Hakkari’de Rojava toplantısı!

02 Şubat 2026 Pazartesi 12:39

HAKKARİ BENİM SEVDAM!

27 Ocak 2026 Salı 12:51

Taziyelerimiz için ufak bir önerim!

19 Ocak 2026 Pazartesi 12:30

1 rektör 30 gazeteci!

16 Ocak 2026 Cuma 15:29

Nübar-kar tanesi-kahvaltı!

15 Ocak 2026 Perşembe 08:45

MASA BOŞ MAKAM DOLU!

13 Ocak 2026 Salı 12:09

HAKKARİ’DE STK’LAR!

12 Ocak 2026 Pazartesi 11:32

Hem şanlı hem urfa!

29 Aralık 2025 Pazartesi 12:30

Gerçeği Yansıtmayan Haber

23 Aralık 2025 Salı 18:24