Avukatın Rojin Kabaiş iddiası gündeme bomba gibi düştü: "İlaç verilip katledildi"
Kaynak:Ajanslar
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024’te KYK yurdundan ayrıldıktan sonra kayboldu. 18 gün süren arama çalışmalarının ardından Rojin'in cesedi, 15 Ekim 2024’te Van Gölü Mollakasım sahilinde bulundu. Ölümü "şüpheli" olarak değerlendirilen Kabaiş’in dosyasına ilişkin süreç devam ederken ailenin avukatından dikkat çeken bir açıklama geldi.
Avukat Abdurrahman Karabulut, Rojin'in midesinde ve iç organlarında Rocuronium, midesinde ise Ornidazole tespit edildiğini belirterek, olayın seyrinin netleştiğini söyledi.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Karabulut'un açıklamasının tamamı şöyle:
"Müvekkilimiz Rojin Kabaiş’in 11 Eylül 2024 tarihindeki ameliyat kayıtları ile otopsi ATK raporlarının adli-tıbbi incelemesi, ölümün arkasındaki felaket gerçeği şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koymuştur.
Müvekkilimizin 15 Ekim’de cansız bedeninin bulunmasının ardından yapılan otopside, midesinde ve iç organlarında Rocuronium, midesinde ise Ornidazole tespit edilmiştir.
Normal şartlarda vücutta parazit veya anaerob bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde ve cerrahi müdahaleler sonrası enfeksiyonu önlemek (profilaksi) amacıyla kullanılan bir antibiyotik olan Ornidazole’in ve ameliyathane dışında temini imkânsız, solunum kaslarını saniyeler içinde felç eden ölümcül kas gevşetici Rocuronium’un midede bulunması olayın seyrini netleştirmiştir.