• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

BAĞIŞLI KÖYÜ SİGARAYA SAVAŞ AÇTI

BAĞIŞLI KÖYÜ SİGARAYA SAVAŞ AÇTI
Hakkari nin Bağışlı köyü sakinleri sigaraya savaş açarak ilginç görüntüler sergilediler.

NECMİ ERTUŞ-HAKKARİ (İHA) -Sağlık Bakanlığı nın kapalı alanlarda yasakladığı ve insan sağlığına zararlı olan Sigara ile ilgili Türkiye de ilk kez klip hazırlayan Hakkarili Türk Halk Müziği Sanatçısı Aydın Aydın, gittiği memleketi Hakkari nin Bağışlı Köyü nde, köylülere sigarayı bıraktırdı. Sigarayı bırakılması için hazırlanan klibi dinleyen köylüler, sigaraları kırıp, ateşin içine attı.

 Sanatçı Aydın, konser vermek için gittiği köyde, hem sigara bırakma klipini izlettirdi, hem de söylediği Türkülerle köylüleri coşturdu. Sigara klipini izleyen köylüler, sigaranın zararlı olduğunu fark ederek, sigarayı bırakma sözü verdi. Bunun üzerine köyde konseri izlemeye gelen Vali Muammer Türker, Vali Yardımcıları Davut Sinanoğlu, Yılmaz Kurt, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Hakkari İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Sami Balcı, Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd, Doç.Dr Tahir Yaşar, AKP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr Hüseyin Çelik in kardeşi Ramazan Çelik, sigarayı bırakan köylülerle birlikte halay çekti

 Sanatçı Aydın ın bu anlamlı davranışını taktir eden ve projeye destek veren Vali Türker, 50 yıldır sigara tiryakisi olan ve Sanatçı Aydın ın çabalarıyla sigarayı bırakma sözünü veren 10 köylüye birer çeyrek altın verdi. Ancak Vali, sigara bırakma sözünü verenlerin takipte olacağını, sigara içtikleri anlaşılan köylülerden birer Cumhuriyet altını geri alacaklarını söyledi.

  SON YÜZYILIN KAN DAVASI SONUÇLANDI

 Hakkarili Sanatçı Aydın Aydın yeni albümünde bir ilke imza atarak sigara yasağını destekleyen bir albüm yaptı.Daha önceki albümlerinde bir ilki gerçekleştirerek hayvanlarla düet yapan Aydın Aydın, söz ve müziği kendisine ait olan "Dumansız Havalar" adlı albümüyle birlikte sigarayı da bırakarak yüzyılın kan davasını bitirdiğini ifade ediyor.

 Başbakan Erdoğan ın sigarayla ilgili hassasiyeti ve duyarlılığından etkilenerek ilk dörtlüğünü yazdığı "Dumansız Havalar" şarkısıyla sigara yasağına destek veren ve bu albümle sigarayla yüzyılın kan davasını bitirdiğini belirten Aydın Aydın, sigara ile mücadele kampanyasında kendisine destek veren Hakkari Valisi Türker, Rektör Belenli ve bu konuda kendisini dinleyip sigarayı bırakan köylülere teşekkür etti. Sanatçı Aydın,"Sigara içen insanların yanında insanlar oturmak istemiyor. Bizim de bütün çabamız sigara içen insanları ikna etmek. Bu insanları bu sigara illetinden kurtarmak için çabalıyoruz. Sayın Valimizin sayesinde bu insanları sigara illetinden kurtarabiliyorsak ne mutlu bize. Köye gelir gelmez yakınım olan 70 yaşındaki Tevfik Kaya ile sigarayı bırakması için konuştum. Kendisi bizi dinleyip sigarayı bir daha içmeme sözü verdi. 50 yıldır sigara tiryakisiydi. Bunu duyan diğer vatandaşlar da sigarayı bırakma sözü verdi" dedi. Sigaranın insan sağlığına zararlı olduğunu belirten köylüler, bundan sonra sigarayı içmeme yemini etti.

 VALİ DEN SİGARA KAMPANYASINA DESTEK

 Sanatçı Aydın ın Türkiye de ilk kez başlattığı sigara kampanyasına destek veren Vali Muammer Türker ise, Türkiye de cennet gibi toprakların olduğunu, bu torakların insanların kendi elleriyle yok edildiğini söyledi

 Vali Türker,"Sigara alışkanlığı da tabi bunun yollarından bir tanesi. Sigara hem topluma zarar veriyor, hem insanlara zarar veriyor. Bu çerçevede başlatılmış olan Dumansız Havalar kampanyası çok önemli. Sigara ile ilgili yasakları getiren kanun gerçekten çok büyük bir görev ifa etti. Bu işe destek verenleri tebrik etmek lazım. Sigaranın bırakılmasıyla ilgili bütün toplumsal meselelerde olduğu gibi sanatçıların bu işe önderlik etmesi, destek vermesi çok önemli. Çünkü sanatçılar toplumun kanaat önderleridir. İnsanların, özellikle çocuk ve genç yaştakilerin örnek aldığı kişilerdir. Bu çerçevede Hakkari nin yetiştirdiği değerlerden olan Sanatçı Aydın Aydın, böyle bir proje ile bunu hem kendi sanatında icra ediyor, hem de memleketi olan Hakkari de böyle bir güzelliği tüm Türkiye ye ve dünyaya yansıması için teşebbüs oldu. Biz de kendisine teşekkür ediyoruz. Dünden bu yana sigarayı bırakmış olan vatandaşlarımız var. Bir amca 45 yıldır sigara içtiğini söylüyor. Biz de onlara bu davranışlarından dolayı çeyrek altın veriyoruz. Eğer bu sözlerini tutmazlarsa kendilerinden Cumhuriyet altına olarak tahsis edeceğiz" diye konuştu. Sigarayı bırakan Tekin Yoldaş isimli köylü, Vali Türker ve beraberindekiler için uzun hava Türkü seslendirdi.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 9949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim