• BIST 9887.85
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Bakan Atalay Hakkari'de konuştu

Bakan Atalay Hakkari'de konuştu
İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve beraberindekiler incelemelerden bulunmak üzere helikopterle Hakkari’ye geldi.

Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde bir dizi incelemelerde bulunan Bakan Atalay ve beraberinde bulunan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire başkanları ile Ak Parti Hakkari Milletvekilleri Rustem Zeydan’la beraber helikopterle Hakkari’ye geldiler.

 

 Fatih Kışlasında büyük bir araç konvoyu ile çıkış yapan Bakan Atalay Kayacan Caddesi üzerinde bulunan Hacı Sait Camisinde akşam namazı kıldı. Bakan camide namaz kılarken caminin hemen yanı başında bulunan Ak partide ise büyük bir hareketlilik yaşandı.

 

İHA MUHABİRİNE ÇİRKİN SALDIRI

Partideki hareketliliği ve temizlik çalışmalarını görüntülemeye çalışan İHA muhabiri bir parti çalışanının çek paslı saldırısına maruz kaldı. Partili elindeki temizlik fırçasını muhabirinin üzerine fırlattı.. Muhabire yapılan saldırı tepkiyle karşılandı.

 

 Bakan yoğun güvenlik önlemleri arasında camiden çıkarak cami yakınında bulunan Ak Parti bürosuna geçti. Burada geliş amaçları ile ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Atalay, kimsenin özgürlüğü için güvenliği elden bırakmayacaklarını belirtti.

 

 Atalay,”Hakkari ilimizde bulunmaktan ben ve arkadaşlarım olarak büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Akşam namazı içinde özellikle Aziz hocanın camisine gittik. Allah rahmet eylesin ruhuna fatiha okuduk hep beraber Aziz hocayı andık. Ziyaretimizin sebebi değerli arkadaşlar hem parti çalışmalarımıza yerinde bakmak ve teşkilatımızın çalışmalarını bir görmektir.

 

Onlarla çalışmak onlara güç vermek ve motivasyonlarını biraz daha artırmaya yönelik bir çalışma yapmaktır. Değerli milletvekillerimizde bu gün hem Yüksekova’da hem de Şemdinli’de bu manada iyi çalışma yaptık. Bu çalışmalar Türkiye’nin bütünlüğünü kardeşliğinin garantisidir.

 

 Türkiye’nin her yerinde olan her kesiminden olan vatandaşımızın desteğini alan bir partiyiz biz ve Türkiye’nin değişim projesiyiz biz, Türkiye’nin atılım projesiyiz. Bir bir büyük demokrasi olayı yaşadık büyük bir referandum yaşadık ve herkes söyleyeceğini söyledi sonrada vatandaşımızda gitti sandığa oda kararını verdi. Yüksek bir oranla yüzde 58 lik  bir oranla anayasamız değişti.

 

Şimdi yeni bir anayasaya sahibiz. Sandığa gitmeyende oldu onlarda kendi demokratik haklarını kullandı. Ama başbakanımızın dediği gibi evetiyle hayırıyla gitmeyeniyle bütün vatandaşlarımız değerli vatandaşlarımızdır. İnsan hakları ihlallerinin hepsi kalkacak, yargısız infazlar olmayacak, faili meçhuller kalmayacak ve daha ilk geldik. 2002 nin kasım ayında aralık ayında olan üstüyü kaldırdık.

 

Hemen 2003 ün başında o olan üstünün görüntüleri olan devlet güvenlik mahkemelerini kaldırdık dedi. Ben Hakkari’ye her geldiğimde daha bir üzülüyorum bakın arkadaşlar biz Belediye Başkanları ve Belediyeler arasında hiçbir ayırım yapmıyoruz bir kuruş bile Ak partili belediyelere fazla göndermiyoruz bunları açıkça söylüyoruz bunların hesap kitapları var. Her belediye Başkanımız neyi hak ediyorsa unu veriyoruz.

 

  Eskiden olduğu gibi iktidar partinin Belediyelerine farklı muhalefet parti belediyelerine farklı bir uygulamamız yok kendileri bunu iyi bilirler ama Hakkari’de hiçbir hizmet yok. Hala kulübe satış yerleri böyle bir şey olur mu yazık bu şehrimize ne olur biraz çalışsınlar gönderdiğimiz kaynakları bu şehrin hizmetleri için harcasınlar”dedi.

 

BAKAN ATALAY GEÇİTLİ OLAYI ORTADA

 Bir gazetecinin Geçitli olayını hatırlatması üzerine Bakan Atalay ben bir açıklamayı emin olmadan yapmam burada bütün belgeleri, delilleri konuşanları topladıktan sonra emin olduktan sonra açıklama yaptık hiç kimse’nin teredütü olmasın bu terör örgütünün bir eylemidir. Bütün belgeler bütün deliller konuşmalar bunların bir kısmı açıklanır bir kısmı açıklanmaz bizde onların hepsinin gerekçesi var bunu ben İçişleri Bakanı olarak söylüyorum. Maalesef o olay bizi çok üzmüştür. Vaktinin olması halinde olayın olduğu Geçitli köyüne gidebileceğini söyledi.

  

Partiden ayrılan Bakan Atalay, yaya olarak valiliğe doğru hareket etti. Bakan Atalay çarşı merkezinde gördüğü esnaflarla da tek tek tokalaşarak bir süre sohbet etti. Daha sonra toplantının yapılacağı valiliğe giriş yaptı. Daire amirleri yaklaşık 2 saat boyunca valilik binası önünde bakanı beklediler. Bakan Valilik defterini imzaladıktan sonra toplantı salonuna geçti burada Hakkari Valisi Muammer Türker’in hediye ettiği kilimi alan Bakan Atalay basın mensuplarının dışarı alınması ile birlikte toplantıya başladı.

 

 

Bu haber toplam 4951 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim