• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Barış sürecine STK desteği sürüyor

Barış sürecine STK desteği sürüyor
Hükümet tarafından başlatılan barış sürecine Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki sivil toplum kuruluşları (STK) da destek verdi.

Şemdinli Esnaf ve Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler Odası (ŞESŞO) Başkanı Muarem Tekin, 2013 Nevruzu’nda Öcalan’ın yaptığı açıklamanın tarihi bir açıklama olduğunu söyledi. Tekin, “Yıllardan beridir özlenen ve beklenen bir açıklamaydı. Bu anlamda Öcalan’ın yaptığı bu açıklamayı değerli ve anlamlı buluyorum. Bölgemizde yıllardan beri yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntılar, yapılan bu açıklamadan sonra büyük bir gelişme sağlayacaktır” dedi.

Öcalan’ın yaptığı açıklamadan sonra devletten de olumlu bir açıklama beklediklerini ifade eden Muarem Tekin, “Öcalan üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bölge halkı tarafından çok olumlu karşılanmıştır. Artık ikinci adımın devlet ve hükümet tarafından atılmasını bekliyoruz. Yaşanan bu süreçle birlikte ilçemizde ekonomik ve sosyal anlamında hızla bir ilerleme sağlanacaktır.

İlçemiz Irak ve İran ülkelerine sınır olmakla birlikte yetkililer tarafından düşünülen sınır kapısının açılmasında bir ivme sağlanacaktır” diye konuştu. Bölgede 30 yıldır süren çatışmalı ortamda nice insanın hayatını kaybettiğini ifade eden Tekin, yapılan bu çağrı üzerine bu ölümlerin son bulacağı inancında olduğunu belirtti. Tekin, “Yaşanan çatışmalı ortamdan çıkıp yeni bir sürecin başlamasıyla birlikte bizim için en büyük değer ölümlerin durmasıdır.

PKK militanlarının yurt dışına çekilmesi aşamasında parlamentoda yasal bir güvence veya düzenleme olması gerektiğini düşünüyorum. Süreç dahilinde silahsızlanma başladığı zaman bu insanların topluma kazandırılması çok önemlidir. Yapılan bu çağrı üzerine en önemlisi uygulamadır. Ölümlerin durdurulması her şeyden daha değerlidir. PKK’nın ve hükümetin Öcalan'ın çağrısına uymalarını, uygun adım atmalarını ve uygulamaya geçilmesini, bu olaylarda en çok zarar gören halk olarak her iki taraftan da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölgede yaşanan olaylardan dolayı yıllardan beri meraların yasaklanmış olmasının ilçede hayvancılığı bitirdiğini ifade eden Tekin, “Bu aşamalardan sonra mera ve yaylalar açıldığında hayvancılık tekrar canlanacaktır. Bundan 15 yıl önce ilçemizin yüzde 80’ni üretici iken bugün hepimiz tüketici konuma gelmişiz. Umarım tekrar tarımı canlandırırız” şeklinde konuştu. Haber: Ahmet Kavak (İHA)

 
 

Bu haber toplam 2537 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim