• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

Başkan Çetinkaya’dan İnanç ve Özbek’e sıcak karşılama

Başkan Çetinkaya’dan İnanç ve Özbek’e sıcak karşılama
Başbakan Danışmanı İnanç ve Özbek’e Derecik’te Başkan Çetinkaya tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

Başbakan Başdanışmanı Sayın Adnan İnanç Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandum çalışmaları kapsamında Hakkâri’ye çıkarma yaptı.

Sayın İnanç temasları sırasında Van Başkale ve Hakkâri Merkez’de STK’larla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

 Akabinde Hakkâri Valiliği’ni ziyaret eden İnanç ardından Yüksekova ilçesinde 9 Mart 2017’de katledilen Murat Ayhan’ın ailesine taziye ve başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Yüksekova’dan ayrılan İnanç akşam saatlerinde Şemdinli İlçesi Derecik beldesinde 23. Dönem Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül, Derecik Belediye başkanı Ekrem Çetinkaya, İl eski başkanı  Av. Abdulmecit Tarhan,

 Derecik Belediye eski başkanı Kasım DEMİR, 26.Dönem Milletvekili adayı Mehmet Fırat ve kalabalık bir halk kitlesi tarafından coşkuyla karşılandı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Ardından Başkan Ekrem Çetinkaya’nın evinde yemeğe geçildi. Yemek esnasında İnanç ile sohbet eden Özbek;  Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza bir sözleri olduğunu ilçe ilçe,

köy köy dolaşarak Hakkari’yi en iyi şekilde temsil ederek yüksek bir oyun çıkması için partili arkadaşlarıyla büyük bir gayret içerisinde çalıştıklarını ifade etti. Sıcak sohbetin ardından Başdanışman İnanç belediye başkanı Çetinkaya’nın evi önünde toplanan kalabalığa hitap etti.

İnanç, konuşmasında ülkemizin birlik ve bütünlüğüne vurgu yaparak Türkiye’nin türkü, kürdü, lazı, çerkezi ve 80 milyon vatandaşı ile bir ve bütün olduğunu ifade etti.

Devamında bir hatırasını anlatan İnanç,  ‘Suriyeli bir aileyi ziyareti esnasında Suriyeli bir gencin 15 Temmuz Fetö/Pdy darbe girişimi sırasında eline Türkiye bayrağı alıp sokaklara çıkığını ifade etmesi üzerine kendisine sen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilsin sen neden sokaklara çıktın diye sorunca gencin kendisine Siz vatansız yaşamanın ne demek olduğunu bilemezsiniz,

Allah kimseyi vatansız ve bayraksız bırakmasın, Recep Tayyip Erdoğan’ın kıymetini bilmelisiniz dediğini aktaran İnanç Suriyeli genç kadar hepimizin bu güzel ülkede kardeşlik hukukunu korumasının asli görevi olduğunu ifade etti.

 Daha sonra Derecik halkının ilçe olma taleplerini yoğun olarak iletmesi üzerine İnanç, Derecik beldesinin nüfus, coğrafi yapı ve Irak’a komşu olması nedeniyle ilçe olmayı çoktan hak ettiğini ve zaten hükümetin gündeminde olan bu konuyu Başbakan nezdinde gündeme getirdiğini ve bir kez daha Sayın Başbakana ileteceğini ifade etti.

İnanç, Ertesi gün Derecik Belediye Başkanı Çetinkaya ve İlçe Başkanı Fikri Algül’ün ev sahipliğinde sabahın erken saatlerinde referandum çalışmalarına belde belediyesi ve beldedeki esnafların ziyareti ile başladı.

 Belediye eski başkanı Husret Dinç ve kanaat önderi amcası Sait Dinç evinde ziyaret edildikten sonra onların da katılımı ile Umurlu  (Gırane)   köyünde vatandaşlarımızla buluşan İnanç ve beraberindeki heyet ardından Derecik’in sıfır noktasında bulunan Yolgeldi ( Rıze) mahallesinde öğle yemeğine katıldılar. Yemekten sonra halkın taleplerini dinleyen İnanç

 Yolgeldi Köyünden ayrıldıktan sonra beraberindeki heyet  ile Ortaklar (Besusin) köyü Örencik mezrasında 14 Eylül 2016 tarihinde şehit edilen rahmetli Ahmet Budak’ın yakınlarını  ziyaret ettiler.

Vatandaşlarla sohbet eden İnanç,  Özbek ve heyetleri;  Örencik mezrasına kadar kendilerine eşlik eden Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya ve vatandaşlar tarafından uğurlandı.

Ziyaret Programına Şemdinli Kaymakamlığı ve Adliye ile devam edildi. Akabinde yoğun kar yağışı altında Üzümkıran köyünde köy muhtarı İskender Fırat ve coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan İnanç, köy halkına ve referandum sürecini ve EVET oyu verilmesinin önemini aktardı.

DERECİK BELDESİNE 50 YATAKLI ÖĞRETMENEVİ MÜJDESİ

Özbek Derecik dönüşü sırasında Hakkari Milli Eğitim Müdürüyle yaptığı görüşmede Şemdinli ilçesinin Derecik beldesine 50 yataklı öğretmenevi 2017 yılı yatırım programına alındığını ve onayının çıktığını söyledi

Özbek’ te bu güzel haberin müjdesini çok değerli Derecik halkına vermekte büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi

Köylülerin taleplerini dinleyen İnanç ardından köylülerle vedalaşarak Van iline doğru hareket etti.

Özbek ve beraberindeki heyet ise gece geç saatlerde çalışmalarına Yüksekova-Ünlüce köyünde taziye ziyaretleri ile devam ettikten sonra Hakkâri’ye döndüler.  Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 4831 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim