• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Başkan Er’den Anayasa Mahkemesi kararına tepki

Başkan Er’den Anayasa Mahkemesi kararına tepki
Hakkâri Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve Vakfı Başkanı Abdurrahman Er,Anayasa Mahkemesi'nin 9 akademisyenin yaptığı başvuru üzerine verdiği hak ihlali kararı şehit ve gazi ailelerini derinden üzdüğünü söyledi.

Dernek binasında yapılan basın açıklamasına Hakkâri Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği ve vakfı yönetim kurulu üyeleri ve Hakkâri Güvenlik korucuları derneği Başkanı Emrullah Kaya ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Burada basın açıklamasını okuyan Başkan Er, yıllardır terörü meşrulaştırmak için sürekli bildiri yayınlayan akademisyenlerin gerçek amacı ülkemizin huzur ve barışını baltalamaktır dedi.

Son üç yıldır şehrimizde bölgemizde  terör örgütlerine katılım yüzde sıfıra düştügünü ifade eden Başkan Er, yıllar önce sürekli akademisyenlerin terörü seven beyanatları bölgemizde terörü destekleyenlere cesaret ve zırh kuşandırmış binlerce gencin örgüte katılımlarına ön ayak olduklarını iddia etti.



Başkan Er,”Anayasa mahkemesi üyeleri Türkiye’de yaşamıyorlar mı. Son üç yıldır terörle etkin mücadele sonucu özellikle bölgemizin huzura hızla kavuştuğunu görmüyorlar mı. Anayasa mahkemesinin bu talihsiz kararı bölgede terör örgütünü destekleyenlere güç kuvvet ve cesaret vermiştir.

Anayasa mahkemesi üyelerine buradan sesleniyorum. Sizler Türk milleti adına almış olduğunuz bu kararla; Özellikle bölgemizi yakıp yıkan teröristleri açık açık desteklediniz,

Türkiye cumhuriyeti devletinin askerine polisine siviline özellikle 11 aylık Şehit Bedirhan bebek ve Annesini şehit eden teröristleri desteklediniz.

Kazılan hendekler ve kurulan barikatlarla yüzlerce askerimizin polisimizin ve sivil vatandaşlarımızın şehit edilmesini meşrulaştırdınız. PKK’nın Cizrede 699 barikat 252 hendek ve 1.419 EYP döşemesini desteklemenin suç olmadığını ilan ettiniz.

PKK’nın çukur eylemlerinde 793 güvenlik görevlisi şehit edildi. 314 sivil hayatını kaybetti. 4 binin üzerinde güvenlik görevlisi ve 2 binden fazla vatandaş yaralandı. Binlerce insanımız yerlerinden yurtlarından edildi. Almış olduğunuz kararla bunların tamamı meşru sayıldı.

Ve kısacası siviller hayatını kaybetti. Çocuklar katledildi. Askerimiz polisimiz şehit düştü. Camiler yakıldı. Şehirler yıkıldı. Bunları hiç mi görmediniz hiç mi duymadınız.

Devletimizin terör örgütü pkk ya karşı yaptığı operasyonlara Akademisyenlerin bildirisi için almış olduğunuz o skandal ve kabul edilemez kararla katliam ve kıyım demek artık suç olamayacağını belirterek ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimize ihanet ettiniz.  

Anayasa mahkemesi üyelerine tekrar sesleniyoruz. Terör asla övülemez, Türkiye'yi kendi halkına karşı katliam uygulayan bir devlet olarak asla gösteremezsiniz. Terörle Mücadele Kanunu'nda suç sayılan eylemleri işleyenlerin ceza almasına Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali vardır demesi asla doğru ve yerinde bir yaklaşım değildir. Buna hakkınızda yok.

1071 akademisyenin Anayasa mahkemesinin almış olduğu karara karşı yapmış oldukları ortak bildirileri en azından başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere kamu vicdanını bir nebzede olsa rahatlatmışlardır.

Bu karara karşı sessiz kalmadıkları ve demokratik tepkileri gösterdikleri için 1071 Akademisyene yürekten teşekkür ediyor, ve diyoruz ki  Tarih sizin gibi yürekli ve mert insanları asla unutmayacaktır” dedi. Hakkarihabertv.com

abdurrahman-er-d.jpg

 

Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim