• BIST 9530.47
  • Altın 2477.556
  • Dolar 32.4275
  • Euro 34.7132
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Başkan Özbek'ten Gazetecilere Doğaba ikramı!

Hakan Taş

Ak Parti İl Başkanı Abdulmüttalip Özbek, geleneksel hale getirdiği basın ve halk buluşmalarını sürdürüyor. Önceki gün ilimizde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcilerini parti hizmet binasında ağırlayarak Meclis lokantasına rakip olan parti yemekhanesinde lezzetli yerel yemeğimiz olan DOĞABA ısmarlayarak gündemi değerlendirdi. İşte o yemekli buluşmadan notlar;

HAKKARİ’YE ALTERNATİF YOL

“İlimizin alternatif bir yola elbette acil ihtiyacı vardır. Ankara temaslarımız kapsamında sayın bakanımızla istişare ettik. Akabinde Karayolları Genel Müdürümüz ile detaylı konuştuk. Araziye göre genişlik,  güzergah ve mevki çalışmaları sürüyor. Daha önceleri herkesi malumu 5 km. yapılmıştı. Kısa süre içerisinde alternatif yol konusu çözüme kavuşuyor. Bu sorun ile alakalı kamuoyu oluşturan HATSO ve bazı sivil toplum temsilcilerine de teşekkür ediyorum”…

DOĞALGAZ

“İlimiz merkezde doğalgaz yüzde 80’e ulaştı. Kilometreyi arttırarak dolan kotamızı aşmak için çalışmalar sürdürülüyor. İlimize yapılan en anlamlı ve güzel hizmetlerden biri de doğalgaz projesidir. Bazı vatandaşlarımız bize neden doğalgaz verilmiyor diyerek haklı bir sitem ile dert yanıyor. Sadece yüzde 20’lik bazı mahallelerimiz kaldı. Onlar da en kısa zamanda bu hizmete kavuşacaklardır.”

SINIR KAPILARIMIZ

“Gümrük Bakanımız sayın Mehmet MUŞ, yakında Hakkari’mize geliyorlar. Esendere sınır kapımız maden sevkiyatlarıyla yoğunluk yaşıyor. Derecik sınır kapımızın Kuzey Irak tarafındaki alt yapı çalışmaları bitme aşamasında. Çukurca sınır kapımıza Trilyonluk X-Ray cihazı alımı yapıldı ama devreye girmiş değil. Bu kapımızdan giriş çıkış yapanların sayısı binleri aştı. Sınır kapılarımız tam anlamıyla açılınca ilimiz ve bölgemizin ekonomi havası olumlu yönden değişecektir”..

VAN-HAKKARİ ARASI TÜNEL!

“Yıllardır yapımı devam eden Güzeldere tüneli ihalesi iptal edildi. Yüzde 50 kalan kısım için yeniden ihalesi yapıldı. 2023 yılında bitmesi bekleniyor. Ayrıca Van-Hakkari karayolunda duble yol çalışması da olacak. Tüm bu çalışmalar sonrasında Van-Hakkari yolu 3,5 saat yerine 2,5 saate inecektir.”

GENÇLİĞE VE SPORA DESTEK!

“Müsabakalara katılmak üzere ilimizi temsilen giden kulüp ve sporculara maddi yardımda bulunamazsak da yakıt, araç, konaklama gibi destekler sunuyoruz. Gençlere büyük önem vermekteyiz. Siyaset dahil her yerde onlar olmalı. Çünkü onlar geleceğimizin mimarlarıdırlar”…

ÖĞRENCİ YURDU!

“1790 kapasiteli lüks öğrenci yurdumuz bitme aşamasındadır. Yemekhane bölümünde biraz gecikme olacak, eski yemekhane şimdilik kullanılacak. Eylül ayı sonunda bitiyor ve öğrencilerimiz bir otel lüksünde olan yurtlarında huzur içinde barınacaklardır”..

DÜĞÜNLERİMİZ!

“Düğün şehri olduk. Hergün ilimizde düğün törenleri yapılıyor. Her düğün külfet ve zahmettir. Varlıklı ailelerin xelat almamaları incelik olur. Nitekim Zibek, Seyitoğlu aileleri bu konuda örnek bir davranış sergilediler. Elbette düğün yaparak masrafa giren ailelere destek sunmak güzeldir. Lakin hali vakti yerinde olan aileler xelat konusunda başlatılan akıma uymaları vatandaşı mutlu eder”..

MAKAM BİZİM DEĞİL HALKINDIR

“Bu makama gelip de ben başkan ve yardımcılarıyla görüşemedim diyebilen kimseyi bulamazsınız. Bize bu yetkiyi veren halktır, bu makam bizim değil halkındır. Halk iradesiyle her makama gelene de saygımız sonsuzdur. Bana gelen kimseye siyasi görüşü, aşireti ve rengiyle ayrım, gayrım yapmam. En ücra köşedeki vatandaşımızın bile ayağına kadar gittik ve gitmeye de devam edeceğiz”..

Bol sohbet ve ikram edilen çayların ardından üst katta meclis lokantasından daha ucuza mal edilen hatta kimseden tek kuruş almadan her öğle verilen lokantaya geçiyoruz. Bugünkü mönüde sevilen yemeğimiz DOĞABA var. Sohbet lezzetli olunca Doğaba yemeği de lezzetli oldu. Seçimlere hazır olduklarını, aynı başarının Hakkari ve Türkiye’de devam edeceğinin altını çizerek bizi tek tek öperek uğurluyor.

ak-parti-toplanti.jpg

 

Bu yazı toplam 833 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim