• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Batman Kent Konseyi yenilendi

Batman Kent Konseyi yenilendi
Batman Kent Konseyi 10’ncu Genel Kurul toplantısı gerçekleştirerek, yeni yönetimini seçti. Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, Kent Konseyi başkanlığına seçildi.

2006’dan beri çalışmalarına sürdüren Batman Kent Konseyi 10’ncu Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Batman Belediyesi Konferans Salon’unda düzenlenen kurula Batman Belediye eş başkanları Gülistan Akel, Sabri Özdemir, BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, İl Genel meclis üyeleri Başkanı Emine Aslan, Batman Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Konuşmalar ile başlayan kurulda ilk olarak Eş Başkan Gülistan Akel konuştu. Türkiye’de bulunan kentlerde en genç, dinamik ve enerjik illerinden bir tanesi Batman olduğunu ifade eden Akel, Batman’ın bu dinamik ve enerjik olması kendileri açısından çok faydalı olduğunu söyledi.

Batman’ı ergen bir gence benzettiğini dile getiren Akel, dezavantajlarıyla birlikte kendi bağrında çok sorunları olan bir kent olduğunu belirtti.

Batman’daki dinamikler ve kurumlar olarak bu oluşumu çok önemli bulduklarını belirten Akel, “Kentimizdeki sorunları çözmesi için bu platform çok önemlidir. Kentimiz hem avantajlarıyla hem de kendi sorunlarıyla sürekli dünya gündemine giriyor.

Sorunlarımızın başında kadına yönelik şiddet ve kadın intiharlarıdır. Bu konularla sürekli gündeme geliyor. Çevre sorunlarımızla birlikte çeşitli sorunlarla yaşıyoruz. Savaş ve çatışmalardan çok büyük etkisini alan bölge illerinde bir tanesi de Batman’dır. Batman’da yapılan zorunlu göç, kentin kaderini olumsuz etkiledi. Bu sorunlarla birlikte kentin sosyolojik yapısı olumsuz etkilendi” diye konuştu.

Akel’in konuşması ardından kurul seçimi için divan seçimi yapıldı. Kurula gelen mesajların okunması ve yapılan öneriler ardından, Batman Kent Konseyi Başkanlığına Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel seçildi.  

Bu haber toplam 7660 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim