• BIST 10250.51
  • Altın 2385.844
  • Dolar 32.3429
  • Euro 34.7732
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

BDP ayağı kopan vatandaşı ziyaret etti

BDP ayağı kopan vatandaşı ziyaret etti
BDP heyeti Hakkari’nin Ördekli köyünde mayın patlaması sonucu sağ ayağı bilekten kopan Cemli Yiğit hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Geçimini çobanlık yaparak sağlayan 8 nüfuslu Cemil Yiğit (38), sürüyle ilerlerken topuk mayınına basması sonucu sağ ayağı koparken sol ayağında ise çatlama meydana gelmişti. Yaralı vatandaş askeri helikopterle olay yerinden alınarak Fatih Kışlasına buradan da 112 acil servis ambulansı ile Hakkari Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alınmıştı.

Hakkari BDP İl Başkan Vakili Seyithan Şahin ve beraberindeki parti üyeleri yaralı vatandaşı hastanede ziyaret ederek kendisine geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Olayın nasıl olduğu hakkında bilgi veren Cemil Yiğit, koyunları sürerken eski karakolun mevzi tarafından geçerken bir patlama meydana geldiğini söyledi.

Yiğit,”Ben geçimimi çobanlık yaparak sağlıyorum. Ailem merkezde kirada kalıyor. 8 nüfusum bulunmaktadır. Tek geçim kaynağımız ise çobanlık yapmamdır. Koyunları sürerken eski karakol mevzilerinin bulunduğu noktada ilerlerken bir patlama meydana geldi. Aniden yere yığıldım. Telefonumdan akrabalarımı arayarak yardım talebinde bulundum. Daha sonrada askeri helikopter gelip beni olay yerinden alarak hastaneye yetiştirdi. Sağ ayağım bilekten koparken, sol ayağımda ise çatlama var” dedi.

Hakkari BDP İl Başkan Vakili Seyithan Şahin ise, 30 yıldır devam eden kirli savaşın kalıntılarının halen var olduğunu belirtti. Şahin,” Bazı bölgelerde halen mayınlar bulunmaktadır. Bu tür alanların mayınlardan temizlenmesi gerekiyor. Yasaklanan köylerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Geçimini çobanlıkla sağlayan bir vatandaşımız mayının patlaması sonucu ayağından oldu. Bu tür olayların yaşanmaması için boşaltılan köylerin çevresindeki mayınların yetkililer tarafından temizlenmesi gerekiyor” dedi. Haber: Serkan Kaya

cemil-yigit-mayin-patlamasi-sonucu-ayagi-koptu-1.jpg

 

Bu haber toplam 5233 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim