• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

BDP Milletvekili Geylan'i sert konuştu

BDP Milletvekili Geylan'i sert konuştu
(BDP) Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan ile BDP Milletvekili Av. Hamit Geylani, eylemsizlik kararına rağmen kanın akmaya devam ettiğini belirtti.

Hakkarihabertv.com/özel

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan parti binasında BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan ile Milletvekili Av. Hamit Geylani, yaşanan olaylarla ilgili bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasına ilçelerdeki belediye başkanları ile çok sayıda kişi katıldı. Orhan Koparan, bir Uzman çavuşun bayramda bir çocuğu silahla yaraladığını belirterek yaralı çocuğun halen Van’da yoğun bakıma olduğunu belirterek durumunun ise 48 saat sonra netleşeceğini belirtti.

 

 Av. Hamit Geylani ise, KCK tek taraflı ateşkes karı verdiği  günden itibaren Türkiye deki tüm toplumun büyük bir sevince boğduğunu belirtti. Kararın verildiği 3 gün sonrasında ise operasyonlar başladığını belirten Geylani, en son Hakkari’nin kutsal topraklarında, İslam aleminin kutsal ayında, bayramında ne yazık ki mübarek toprakları kana buladılar dedi.

 

 Geylani,” PKK aktif durumdan pasif duruma geçeceğini ilan etti. Bize karşı bir imha olmadan harekete geçmeyeceklerini belirtmişlerdi. Bir tarata eylemsizlik var bir tarafta çatışma var. Çatlıkuru köyündeki askeri birliğe bir saldırı olmuş ve birde hafif yaralı olmuş denildi. O saldırıyı yapanlar takip edilmiş. O bölgede hiçbir çatışma olmamıştır. Yani çatışma bölgesinden çok uzaktır. Bu çatışma konusu bir senaryo ve yalandır. Bleh ve Bınevşanda öldürülen 9 gelirlanın öldürüldü. Son 26 yıldır ve çeyrek asırdır 50 bine yakın can kaybı var. Asker olsun, polis, korucu ve gelirla olsun hepsi bu ülkenin can kayıplarıdır. Bu kutsal topraklara dökülen her damla kan bizim yüreğimizde sızlatıyor. İslam adına İslamı suiistimal eden 3-5 oy için secim için bir evet hayır referandumu sandığı için yurttaşın kanını akıtan bir sistem ve bu sistemin yöneticileri başbakanın Müslümanlığından şüphe etmemek mümkün değildir. Arif günü kan dökmek münafıklık ve islama karşı  gelmektir. Onları nefret ve şiddetle kınıyorum. Mübarek günü neden kana buladınız topladıkları her bayram şekerine hakiki kurşunlar sıkıldı”

 

TURANI SIKILAN KURŞUN TÜM KÜRTLERE SIKILMIŞTIR

15 yaşındaki Enver Turana sıkılan kurşun bilerek, isteyerek hedef alarak direk beynine sıkılan kurşun bu halkın tümüne bütün Hakkarililere bütün Kürtlere sıkılan bir kurşun olduğunu söyleyen Geylani,” Sıkılan ilk kurşunda değil böyle kurşunları çok yedik. Dayandık ama bugüne kadar geldik. Enver Turan isimli çocuğu hedef alarak direk beynine kurşun sıkan onun ailesini ve Kürt halkının bayramını haram eden o haramzadenin yakasında Kürt halkının eli olacak ve bırakmayacaktır. Sistem, vali ve buranın en üst düzey komutanına soruyorum. Devlette devamlılık esastır. Vali komutan ben kurşun sıkın demedim deseler bile onların sorumluluğu vardır. Allah katında, toplum ve hukuk nezninde sorumludurlar. Onun için diyorum ki nerde bayramı zehir eden o haramzade”

 

VALİYİ İSTİFAYE DEVAM EDİYORUM

Geylani,”Bu askeri bir suçta değil, sivil muhalde sıkılan bur kurşundur. Cumhuriyet savcısı kendiliğinden soruşturmayı başlatmalı yasal gerekleri yerine getirmelidirler. Bu şahsın elini tutup getirmeli ve hukuki işlemler yapılmalıdır. Eğer bunu yapıyorlarsa yapsınlar eğer yapmıyorlarsa başta Hakkari valisi olmak üzere istifa etsinler Hakkari halkı onları  istifaya davet ediyoruz. Ama şu saat itibarı ile neler yapıldığını bilmiyorum. Ama neler yapılacağını tahmin ediyoruz. Çünkü örnekler çok işte Şemdinli olayı göz önündedir. Bu çocuğa kurşun sıkın çavuşta iyi çocuk olacaktır.”

 

 AKP MİLLETVEKİLLERİ İSTİFA ETSİN

 Geylani,”Çağrım Hakkari’nin Ak Partili milletvekillerine nerdesiniz. Hakkari’nin bu kutsal topraklarına oluk oluk kan akarken, bu halkın bayramı haram olurken, şeker toplayan çocuklar için her şekere bu mermiler sıkılırken siz sıkılmıyor musunuz. Siz utanmıyor musunuz. Sesiniz neden çıkmıyor. Ya siz bu AKP’den istifa edin bu halktan özür dileyin her şey bitmiş değildir. Gelin bu kanı kanla değil birlikte berrak sularla temizleyelim. 9 gelirlanın yaşamını yitirdiğe Bleh ve Bınevş bir milletvekilimizin köyünden 5 adımdır. Diğer milletvekili de onan kadar sorumludur. Her adım hepimizindir. Bu nedenle onların yapacağı en doğru ve onurlu hareket AKP’den istifa etsinler. İstifa büyük bir anlam taşıyor ve onlara da büyük bir anlam yükleyecektir çünkü gerekçesi meşruu, hukuki, ilahi, fsefi ve beşeridir. Diyecekler ki bir çatışmasızlık ortamında bir ateşkes ortamında bir tek taraflı eylemsizlik ortamında topluca öldürüp, topluca katliam, ne İslam dinine, nede demokrasiye ve nede insan haklarına sığmıyor. Onun için diyecekler ki biz AKP’den istifa ediyoruz. Böyle bir jest yaparlarsa arkalarında Van ilinden başlayarak Bitlis, Diyarbakır ve diğer Kürt coğrafyasındaki tümü olmasa bile birer birer diyecekler ki barışa sahiplenmektir ve istifalar peş peşe gelecektir” şeklinde konuştu

Bu haber toplam 4544 defa okunmuştur
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • İnci kefalinin zorlu göçü başladı25 Nisan 2024 Perşembe 15:52
  • Muhtarlara kötü haber25 Nisan 2024 Perşembe 14:32
  • Beytüşşebap'ta yetişen otlar adeta şifa deposu25 Nisan 2024 Perşembe 10:22
  • Hakkari belediyesinde topyekûn temizlik seferberliği25 Nisan 2024 Perşembe 10:12
  • Akıllı Saat Fiyatları Ne Kadardır?25 Nisan 2024 Perşembe 09:11
  • Bebek Uyku Tulumu Trendi25 Nisan 2024 Perşembe 09:09
  • Boş Hediye Kutusu25 Nisan 2024 Perşembe 09:07
  • Fotoğraf Makinesi İçin Öneriler25 Nisan 2024 Perşembe 09:04
  • Jeneratör Fiyatları Dizel Seçenekleri25 Nisan 2024 Perşembe 09:02
  • Kadıköy Sahne25 Nisan 2024 Perşembe 09:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim