• BIST 10269.19
  • Altın 2385.844
  • Dolar 32.3429
  • Euro 34.7732
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 17 °C

BDP'den trafik kazası açıklaması

BDP'den trafik kazası açıklaması
(BDP) İl Başkanı Rahmi Kurt, önceki gün Hakkari-Van karayolu üzerindeki Keklikpınar Mahallesinde meydana gelen kazanın birebir tanığı olduklarını söyledi.

BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, önceki gün meydana gelen ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza ile ilgili açıklama yaparak kazanın birebir tanığı olduklarını belirtti.  Başlatılan bu barış sürecinde bu kadar polis aracının gezmesine bir anlam veremediklerini belirten  parti olarak düğüne giderken bu üzücü kazaya bire bir tanık olduklarını belirtti. 

Kurt,” 30 AD 476 plakalı sivil polis aracı virajı döndükten sonra hızlı gelerek yolda geçen Ayşe Kanat’a çarptı ve yaşamının yitirmesine neden oldu. Bu gerçekten kabul edilir bir durum değildir. Alınan bilgilere göre de bu sivil plakalı aracın içindeki polisin halı saha maçına giderken insanlarımızın canını hiçe sayarak yaptıkları hatadan dolayı bu kaza olmuştur. Ayşe Kanat’a çarpan araç yoldaki bir araca da çarparak ancak durabilmiştir.

 Ayşe Kanat 3 yıl önce eşini kaybetmişti. Kaza sonucunda bizimde orada olduğumuzu arkadaşlarımızda olay yerinde iken raporun tutulmadığı, trafik polislerinin çağırılmasına rağmen gelmediğini ve bununda beraberinde halk arasında bir gerginliğe neden olduğunu gördük. Polisin de burada vatandaşlara saldırgan bir tutum içersinde olduğunu gördük.

Bu tutumu hiçbir şekilde kabul etmediğimizi bundan sonra bundan sonra halkımızın da bunu kabul etmeyeceğini buradan belirtmek istiyoruz. Bu üzücü olayın takipçisi olacağız. Aile taziyede olmasına rağmen yine polisin şikayetçi olduğunu öğrendik buda ayrı bir üzüntü veriyor.

 Daha öncede şehir girişinde bulunan ve Serisolan mezarlık yakınında şortlant dediğimiz zırhlı araç defalarca kaza yapmıştır. Emniyet Müdürü ile görüşmemize rağmen bu barış sürecinde bu kadar polis araçlarının gezmesi bu sürece aykırı olduğunu defalarca kendilerine söyledik.  Vatandaşların vergisi ile alınan bu araçlar maalesef vatandaşlarımızın da canını alıyor. Birde bu araçların trafik kurallarına uymadığını görüyoruz ve bu net bir şekilde ortadadır.

Biz bundan sonra bu üzücü olayların yaşanmaması için emniyet yetkililerinden el atmasını ve valiliğin gereksiz dolaşan bu araçlara izin vermemesi gerekiyor. Güvenlik adı altında bu kadar bu halkı rahatsız etmenin bir anlamı yoktur. Biz partimiz adına Kanat ailesini tekrar başsağlığı diliyoruz”dedi. Hakkarihabertv.com

 

 

 

 

Bu haber toplam 6619 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim