• BIST 10001.18
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Belediye’den iki dil atağı

Belediye’den iki dil atağı
Hakkari Belediye Başkanlığı, kurum içinde bulunan tüm birim ve müdürlüklere iki dilli olarak Türkçe ve Kürtçe tabelalar astı.

FEYZULLAH TAŞ

 

HAKKARİ (İHA)- Makamında basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, ilk önce ilde görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Gazeteciler Günü'nün kutladı.

 

Başkan  Bedirhanoğlu, gazeteciler için önemli bir günde önemli bir başlangıç yaptıklarını belirtti. Halkımızın yaptığı mücadele neticesinde artık iki dilli yaşamı hayata geçirme zamanının geldiğini herkes aşağı yukarı kabul etmiş bir durumda olduğunu söyleyen Bedirhanoğlu, bu açıdan bize bunu pratiğe geçirmeyi düşüyoruz dedi.

 

 Bedirhanoğlu,”Bilindiği gibi diller Allah'ın vergileridir. Bu dilleri ne biz yaratmışız, nede bu çok dilliliği biz meydana getirmişiz. Çok dilliliği de yaratan çok dilliği de oluşturan yüce Allahtır. Allah bunu fuzullü bir şekilde yaratmamıştır. İhtiyaca binaen yaratmıştır. Onun için tüm diller hayatın tüm alanlarında ve yaşam içinde yer alması en doğal haktır'' İki dilliğinin şimdiye kadar hayata geçirilmemesinin bir haksızlıktır.

Bu haksızlığın biran önce ortadan kaldırılması için bizimde bir katkımız olsun diye belediye binamızın levhalarını Türkçe ve Kürtçe olarak değiştirdik. Bunun hem halkımıza hem Türkiye demokrasisine, hem de Türkiye'deki halkların birbirlerini daha iyi anlama birbirleriyle daha iyi empati kurmasına vesile olmasını diliyoruz. İnşallah bu Türkiye demokrasisi için bir ivmeye sebep olur. Bu açıdan hayırlara vesile olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.    

 

Yeni yıl ile ilgili yaptırdığı Kürtçe afişlerle iki dilli yaşamın ilk adımlarını atan Hakkari Belediye Başkanlığı, şimdi de kurum içerisinde bulunan tüm birimlere Türkçe ve Kürtçe tabelalar astı. Başkan Bedirhanoğlu yaptığı konuşmanın ardından beraberindeki çalışanlarla birlikte kendi elleriyle kurum içindeki birimlerin eski tabelalarını tek tek sökerek yerine yeni hazırladıkları Türkçe ve Kürtçe yazılı tabelalarını astı. 

 

Bedirhanoğlu, kurum içindeki tabelaları değiştirdikten sonra belediye olarak yaptıkları hizmetlerin fotoğraflarının yer aldığı 2011 yılına ait hazırladıkları Türkçe ve Kürtçe takvimleri de basın mensuplarına tanıttı. Bedirhanoğlu, tanıtımını yaptığı 4 bin Türkçe ve Kürtçe takvimden ilk olarak basın mensuplarına hediye ederek, daha sonra çarşı merkezindeki esnaflara ve vatandaşlara dağıttı.

iki-dil-belediye-1.20110110161440.jpg

iki-dil-belediye-2.jpg

iki-dil-belediye-3.jpg

iki-dil-belediye-4.jpg

Bu haber toplam 2357 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim