• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Bir ailede 5 kardeş cezaevinde

Bir ailede 5 kardeş cezaevinde
Bir süreden beridir Van-Gürpınar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi’nden bulunan Fırat Ertunç, cezaevindeki kardeşleri ile birlikte fotoğraflarını paylaştı.

Farklı cezaevlerinde buluna 5 kardeş içinde bulundukları durumu bir yazdıkları bir mektupla dile getirdiler. Yazdıkları mektupta,”Beş kardeşin beşi de farklı cezaevlerinde tutuluyor. Belki fotoğraf yayınlanır ve gerçekleştirilmiş sürgünlerin önüne geçilmesi için kamuoyu oluşturur. Kürt olmanın ve siyasi bir iradeye sahip olmanın, Türkiye politik hayatında hapistir karşılığı. Bizler de böyle bir tutuma gittiğimizdendir ki, şuan böyle bir mağduriyetle karşı karşıyayız” dedi.

Mektupta,” Ben ve 4 kardeşi Türkiye ve bölgenin farklı farklı cezaevlerinde tutuluyorlar. Neden tutuklandık konusuna gelince “Kürt olmanın ve siyasi bir iradeye sahip olmanın gerekliliği Türkiye politik hayatında hapistir karşılığı. Bizler de böyle bir tutuma gittiğimizdendir ki, şuan böyle bir mağduriyetle karşı karşıyayız. Fotoğrafta babam ve tutsak 5 kardeşim var. Ben Fırat Ertunç, şu an Gürpınar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunmaktayım. 2009’da cezaevine girdim. 5 kardeşiz ve şuan beşi de cezaevinde ve yıllarca hapis cezasına çarptırıldı.

Aslında bu mektubu yazmamdaki amaç İnsan Hakları Derneği ve diğer sivil toplum kuruluşlarının bize dayatılan bu zulmün farkında olmasıdır. Beşkardeşin beşi de farklı cezaevlerinde tutuluyor. Tekirdağ F Tipi’nde 2, Ankara Çocuk Kapalı Cezaevi’nde 1, Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ve ben de dahil Türkiye’nin farklı illerine sürgün edildik. Ailemizin maddi imkanları onları Hakkari’den bu değişik illere gitmesine büyük bir engel teşkil ediyor. Devletin politik bir saldırı ile yüz yüzeyiz.

 Sizlerin aracılığıyla gerekli ilgili kurumların ve örgütlerin duyarlı olacağı ve en azından bu durumun kamuoyuna durulmasını düşündük. Bizim yaşadığımız durumun benzerini Kürdistan’da binlerce yurttaş yaşıyor ama bu durumun önüne geçilmesi için yeterli bir çaba gösterilmiyor. Sizler ne kadar duyarlılık göstererek sesimizi dışarıya duyuruyorsanız da irademiz dışında gerçekleşen sürgünlerin kamuoyunda kınanması ve protesto edilmesi ve bunun gündemde tutularak bir sonuca gidilmesinde ne yazık ki, bir sonuç alamıyoruz. 

Kürt olmanın ve siyasi bir iradeye sahip olmanın gerekliliği Türkiye politik hayatında hapistir karşılığı. Bizler de böyle bir tutuma gittiğimizdendir ki, şuan böyle bir mağduriyetle karşı karşıyayız.  Sizlere göndermiş olduğum resimde sadece babamız ve annemiz şuan dışarıdadır. Onlar da bu durumdan ötürü gerçek bir mağduriyet yaşamaktadırlar. Fotoğraftakiler, Ferhat Ertunç-Ankara Cezaevi (oturan). Soldan, Ahmet Ertunç (babam), Fırat Ertunç (ben) – Gürpınar K-1 Tipi Cezaevi, Ali Ertunç-Van F Tipi Cezaevi, Murat Ertunç ve Recep Ertunç,Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde bulunmaktadırlar. 

Meclis İnsan Hakları’nın da bu konuda duyarlılık gösterebileceğini düşünüyorum. Bütün kardeşlerimi ve diğer doğu illerinden sürgüne gönderilmiş tutsakların aileleri gerçek anlamda bir sürgüne zorlanıyor. Bugün Hakkari’den Van’a gelmek büyük bir problemken Tekirdağ’a uzanan bir yolu gitmek ve 30 dakika görüş yapmak gerçekten büyük bir işkenceye dönmektedir. Bu temelde sesimizi duyurmak istiyoruz” denildi. Hakkarihabertv.com

ertunc-kardesler-1.jpg

 

Bu haber toplam 8926 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim