• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Bismil belediyesine saldırı

Bismil belediyesine saldırı
Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde belediye binasına silahlı saldırıda bulunuldu. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken 5'i ağı 20 kişi de yaralandı.

 

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde kaçak yapı yapmalarına izin verilmeyen bir grup tarafından Bismil Belediyesi'ne düzenlenen saldırı sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 5'i ağır 20 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Seyrantepe mahallesinde park alanı olarak ayrılan alana kaçak olarak inşaat yapmak isteyen ancak belediye tarafından izin verilmeyen aile belediyeyi bastı. Belediyeye bıçaklı sopalı bir şekilde saldıran Kortak ailesinden 12 kişilik grup, 3 tane Belediye Meclis üyesini yaraladı. Yaralı meclis üyeleri hastaneye kaldırılırken, toplanan meclis üyelerinin akrabaları Kortak ailesine ait kıraathaneyi bastı. Belediye'yi basarak 3 meclis üyesini yaralayan Kortak ailesi fertlerinin

ellerindeki bıçak ve silahlar ile gelenlere saldırması sonucu Belediye Meclis Üyesi Cesim Baran'ın yakını Suat Baran hayatını kaybederken, olayda Zeki Kortak, Halil Kortak, Hamdullah Aydın, Tacettin Çelik, Ali Bengin, Enver Çelik, Süphan Şeker, Mehmet Sadık Baran, Mehmet Aydın, İhsan Akbay, Veysi Baran, Halis Baran, ve belediye meclisi üyelerinden Cesim Baran, Mehmet Onat, Hadi Çelik'in de bulunduğu 5'i ağır 20 kişi yaralandı. Yaralılar Bismil Devlet Hastanesi ile Diyarbakır Dicle Üniversitesi Acil

Servisine kaldırılarak tedavi altına alınırken, ilçede polis geniş güvnelik önlemleri aldı. Çevik Kuvvet polisleri ve panzerleri Kortak ailesinin ikamet ettiği Seyrantepe mahallesinde olası yeni bir olayın çıkmaması için güvenlik önlemleri alırken, ilçeye BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk ve il yöneticilerinin de bulunduğu bir heyet giderek incelemelerde bulundular.

Olay sonrası Belediye binası önünde de kalabalık bir kitlenin beklemesi nedeniyle polisler belediye binası önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Bu haber toplam 5697 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim