• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

BÖYLE ADAY BAŞVURUSU GÖRÜLMEDİ!

Hakan Taş

Dılşad’ın kelime anlamı “GÖNLÜ ŞEN” demektir. Boylu, pozlu, son derece yakışıklı ve donanımlı biridir. Dedesinden babasına doğru gelen ağalık kompleksine hiç girmedi. Baba parası yiyen şımarık gençlerden de olmadı. Üniversiteyi başarıyla tamamladı, mühendis olarak bir kamu kurumunda çalışmaya başladı.

Arkasına insanlar alarak yolda hiç yürümedi. Gönlüne birçok sevgiyi sığdırarak yaşamını sürdürdü. Aklında ve gündeminde siyaset ve aday olmak gibi bir düşünce yoktu. Çevresi, dostları ve arkadaşları onu teşvik ettiler. Yoğun talep ile aday adayı olmaya karar verdi. Babası, fakat en iyi dostu olan Orhan Piruzbeyoğlu kendisine destek oldu. Başvuru için çağrı yaptıkları dostları etrafında kenetlendi.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için belediye başkanlığı aday adayı başvuruları başladı. İl Özel İdare’de mühendis olarak çalışan Dılşad Piruzbeyoğlu, görevinden istifa ederek Ak Parti’de aday adayı olmak için başvuru yaptı.

Otel Sibar’da yaklaşık  bin kişi toplandı. Dılşad Piruzbeyoğlu, tüm mütevazılığiyle herkesi kapıda karşıladı. Babası Pinyanişi Aşireti Lideri Orhan Piruzbeyoğlu, gönül selamı ile herkesi karşıladı. Biriken kalabalığın ardından Ak Parti İl Başkanlığına damadı kınaya götürür gibi kalabalık gurup sessizce yürüdü. Aynı heyecan Ak Parti cephesinde de vardı. Başkan Av.Zeydin Kaya, tüm teşkilatıyla kalabalığı büyük bir nezaketle karşıladılar.

Her projenin uzmanları mimar ve mühendislerdir. Dılşad Piruzbeyoğlu, başarılı bir harita mühendisidir. İmar planı ve kentsel dönüşüme yönelik bu kentin yeniden haritasını çizdi. Yerel yönetimi, belediyeciliği, hizmeti, emeği çok iyi bilerek yola çıktı. Ofisimde buluştuğumuzda elinde kalın dosyalarla geldi.

Hakkari için düşündüğü ve taslak haline getirdiği harika projeleri var. O projelere göz atarken bende heyecanlandım. Çünkü belediyecilik ciddi ve zor bir iştir. Herkese dokunan bir hizmet kurumudur. Ve aynı zamanda ateşten gömlektir. Başarı sağlayamazsan o ateşli gömlek kişiyi damla damla yakar ve eritir.

Parti binasındaki başvuru töreninde yine mütevazıydi. Kimselerin önüne geçmedi. Büyüklerin üstünde oturmadı. Heyecandan titreyen yüzünü sakalında gizledi. “Hepimiz için hayırlı olur inşallah. Ben sadece memleketime ve halkıma hizmet etmeye adayım” dedi.

Dılşad Piruzbeyoğlu, sadece Pınyanişi akımıyla yürümedi. Farklı aşiret ve ailelerden de dost sıcaklığını his ederek aday adaylığını açıkladı. Baba Orhan Piruzbeyoğlu, hiç konuşmadı ve yorum yapmadı. Ama mutlu ve gururluydu. Çünkü kendisi de Macit Ağa’nın Dılşad’ıydı…

Hakkarili gençlerin siyaset arenasında boy göstererek hizmet için bizde varız deyip cesaret göstermeleri bizi de mutlu ediyor. Gönlü şen insanın bütün gönülleri de şen yapması dileğiyle başarılar diliyorum…

 

Bu yazı toplam 3433 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim