• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 24 °C

BÖYLE ETKİNLİK GÖRÜLMEDİ

BÖYLE ETKİNLİK GÖRÜLMEDİ
Hakkari Eğitimciler Derneği (HED), Kutlu Doğum Haftası nda düzenlediği Siyer-i Nebi yarışmasına il ve ilçelerde bin 937 kişi katıldı.

“SİYER-İ NEBİ” YARIŞMASINA BİN 937 KİŞİ KATILDI

 

Hakkari de 2005 tarihinde bir avuç gönüllü öğretmenden kurulan Hakkari Eğitimciler Derneği (HED), il ve ilçelerde binlerce öğrenciye verdikleri ücretsiz eğitimle gönülleri fethetti. Halkasını çeşitli etkinliklerle sürdüren HED, bu gün bünyesine katılan 100 gönüllü öğretmenle il ve ilçelerde eğitim alabilecek dar gelirli 1300 öğrenciye eğitim vermeye devam ediyor. Sadece öğrencilere eğitim vermekle yetinmeyen Eğitim Gönüllüleri, halk ve eğitimli grupların kaynaşması adına da önemli etkinliklere imza atıyor.

 Öğle saatlerinde Hakkari Atatürk Kültür Merkezinde yapılan program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra bir öğretmenin Kur an-ı Kerim okumasıyla programa devam edildi. HED adına açıklama yapan dernek üyesi Ahmet Hamdi Bilgin, Hz. Peygamber (s.a.v.) in dünya gelişiyle insanlığın karanlıklardan kurtularak aydınlığa, bütün insanların ayrımsız bir şekilde birlikte yaşadığını ve en önemlisi kız çocukların kızgın kumlarda can vermesinin tamamen engellendiğini söyledi. Peygamber (s.a.v.) in hayatının konu edildiği slayt gösterileri ve O na yazılan naat ve şiirler okundu.  Duygulu anların yaşandığı programda bazı seyirciler gözyaşlarına hakim olamadı. Yine dünyanın dört bir yerindeki Türk Okullarında okuyan öğrencilerin Esma-ül Hüsna okumaları büyük ilgi ile izlendi. Dualarla devam eden programa katılan çocuklarda el açıp duaya amin dedi.

 HED in düzenlediği program kapsamında Hz. Peygamber (s.a.v.) ın doğum ayında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine ilköğretim, ortaöğretim, yükseköğretim ve halk kategorilerinde Siyer-i Nebi adlı yarışma düzenledi. 20 Mart-20 Nisan tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığının bastırdığı Hatemül Enbiya ve Peygamberimi Öğreniyorum adlı kitaplardan sorular hazırlandı. İl ve İlçelerden bin 937 kişi yarışmaya katılmak için kitapları alarak yarışmaya başvurdu. Büyük heyecana neden olan yarışmanın sonucunda kategorilerin birincilerine 4 çeyrek altın ve kitap seti, ikincilere 3 çeyrek altın ve kitap seti, üçüncülere 2 çeyrek altın ve kitap seti, dördüncülere 1 çeyrek altın ve kitap seti, beşinci olanlara ise kitap seti ve mp4 çalar hediye edildi. Genel olarak 20 Nisanda yapılan yarışma sonucunda 4 kategoride ilk 5 dereceye giren19 kişiye  40 çeyrek altın ödül verildiği belirtildi.

Hediyeler Hakkari Üniversitesi Sekreter Yardımcısı Mahmut Yimez, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cihangir Erin ve bazı daire amirleri tarafından verildi. Programa yoğun katılım nedeniyle çok sayıda davetlinin ayakta kalması ise dikkatlerden kaçmadı. (Hakkarihabertv)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 3369 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim