• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

BROVO ATATÜRK ANADOLU LİSESİ!

Hakan Taş

TUBİTAK 4006 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında “Bilim Fuarı” açılışına eşlik etmek üzere ilimizin gözde okullarından Atatürk Anadolu Lisesi’ne hareket ediyoruz. Okul Müdürü Ayten Demiroğlu ve yardımcısı Cihat Yaşlı bizi güler yüzle karşılıyor.

Okul bahçesinde halı sahada gerçekleşen fuara Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür il dışında olduğundan dolayı yardımcıları Mustafa Kahraman, Ali Korkmaz, Fahrettin Çelik, Şube Müdürleri Gülnur Oğuz, Ayhan Turgut, Abdullah Abi, Oktay Kızılkaya, okul müdürleri, öğrenci ve veliler katıldı.

Valimiz Akbıyık, Yüksekova ilçesindeydi ama hiçbir vali yardımcısının böylesine anlamlı bir fuara iştirak etmemeleri beni şahsen düşündürdü ve üzdü.

Gençlik haftasında gençlere konuk olduk. Fuarda 21 proje sergilendi. Atatürk Anadolu Lisesi, 2021 yılında da ortaöğretim kademesinde projeleri kabul gören lise olmanın gururu ve ATATÜRK adını gururla taşıyan örnek okullarımızdan biri.

Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri, 21 masayı tek tek gezerek, yapılan tüm çalışmaları titizlikle inceleyerek, öğrencilerle yakından ilgilenerek yetenekleriyle gurur duyduklarını belirttiler. Branşı teknik olan müdür yardımcısı Ali Korkmaz, bir çok deneye bizzat katılım sağlayarak öğrencileri daha çok motive ve mutlu etti.

Okul Müdürü Ayten Demiroğlu, bu güzelliğe ev sahipliği yapmanın sevincini bizimle şöyle paylaştı; “Teknoloji çağında modern eğitim modeli olarak artık yaparak, yaşayarak öğrenmenin bir sonucu da proje tabanlı eğitim sistemidir. 

Öğrencilerin yaratıcı yönünü ortaya çıkartan bu öğrenme modeli sahaya orijinal, toplumun ihtiyacına cevap veren yeni ürünler tasarlanmasına yol açtığı gibi öğrencinin gizli yeteneklerini ve yüksek algı gücünü de ortaya koymaktadır.

Buda özgüvenli bireyler olarak yetişmesine katkı sunduğu gibi seçecekleri mesleklerde  de etkili oluyor. Böylece topluma sadece tüketen değil üreten bireyler de kazandırıyoruz. Desteklerini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Gür ve valimiz sayın İdris Akbıyık’a de okulumuz adına teşekkür ediyoruz”…

Fuarda ikram, şarkı ve halay da vardı. Bilim fuarı kültür festivaline dönüştü. Mustafa Kemal ATATÜRK’ün şu sözlerini anımsamakta fayda var: “Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz.

Siz almakta olduğunuz terbiye, ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu  yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz”…

Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerini, proje mimarlarını ve okul yönetimini tekrar tebrik ediyorum.

hakkari-bilim-fuari.jpgbilim-fuari.jpgbilim-fuarg-4.jpg

 

Bu yazı toplam 2094 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim