• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

Bu kez 35 kurşun

Bu kez 35 kurşun
Tarih 30 Temmuz 1943. Yer Van’ın Özalp ilçesi. 33 Kürt köylüsü gözaltında tutuldukları sınır karakolundan alındılar kırsal bölgede kurşuna dizilerek öldürüldüler.

Katliamdan kurtulan tek kişi, bir taşın arkasına gizlenmiş ve cinayetleri başından sonuna kadar izlemişti. Bir akşamüstü işlenen bu katliam dünyayı ayağa kaldırdı. Yazarlar Günay ASLAN, Ahmet ARİF, İsmail BEŞİKÇİ ve birçok kalemi ve yüreği güçlü aydınlarımız kitaplaştırdılar.

 Aradan 68 yıl geçti. Bu kez bölge yine aynı ama yer  Şırnak. Geçimlerini kaçak mazot ve diğer tekel ürünlerini getirip satmakla sağlayan yoksul ve masum köy sakinleri F-16 savaş uçaklarının bomba yağmuruna maruz tutuluyor.  Çoğu öğrenci ve gençlerden oluşan 35 masum vatandaşımız yaşamlarını yitiriyor.

Acı haber bölgeye erken yayıldı ve çok sayıda vatandaşımız  Şırnak’a akın etti. Bir çok TV haber kanalı olayı görmemezlikten gelerek saat başı haber bültenlerinde flaş haber olarak “spor ve şike” haberine yer vererek duyarsız kaldılar.

Ortabağ ve Gülyazı köylüleri cesetleri gözyaşlarıyla bembeyaz karın üstüne istiflediler. Akan kızmızı kan beyaza karışmıştı ağıtlar eşliğinde. Selahattin DEMİRTAŞ, “Kendi halkını katleden yönetimin meşruiyeti yoktur” diyerek Ankara’ya ilk göndermeyi yaptı. Hakkari halkı ve BDP tepkisini sıcağı sıcağına yaptı, Yüksekova ilçesi kepenk kapattı. Bölgede 3 gün yas ilan edildi.

Sınır operasyonu durdurulsun diye yüzbinlerce insan aylardır feryad ediyor. Bu kirli savaş bitsin diye milyonlar isyan ediyor. Özlük hakkını isteyen memura ceza, haksızlığa dur diyen sendikacıya gözaltı, düşüncesini haykıran gazeteci ve yazara tutuklama, ekmeğinin peşinde olan masum garibana bomba, barış talebini sokağa yayan gençliğe biber gazı  reva görürsen işte böyle sonuçlara katlanırsın. Şimdi merak ediyorum acaba kim kimden özür dileyecek.

Bana göre bu olay “33 kurşun” olayının devamı ve ikinci versiyonudur. 68 yıl sonra torunlarımız da üçüncü versiyonuna tanıklık edeceklerdir. Hiçbir katliamın hiçbir haklı savunması olamaz. Aydınlığa hasret kalışımız , demokrasi mücadelemiz  33 kurşunlardan geçmemelidir. Bu ülkede yaşamaktan artık utanç duymaktayım.  Çünkü bastığım her karış toprakta kan lekesi görmekteyim.

 

Bu haber toplam 3911 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim