• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Bu köy halen iletişimden mahrum

Bu köy halen iletişimden mahrum
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Alan köyünün sakinleri, yol ve elektrik sorunlarının yanı sıra yıllardır çektikleri iletişim sıkıntısının giderilmesini, internetle tanışmayı bekliyorlar.

HAKKARİ (İHA) - Türkiye'de teknoloji her geçen gün gelişirken İran'a sınırına yakın mesafede 200 hanelik bin nüfuslu Alan köyünün ise sağlıklı bir iletişim sistemi yok. İletişimden yanı sıra elektrik ve yol sıkıntısının da yaşandığı belirtildi. köy sakinlerinden Fehim Elmas, ilçeye 20 kilometre mesafede bulunan Alan köyü 1960 yıllarında kurulduğunu belirtti.

Ev telefonlarının sık sık arızalandığını, öncelikli ve en büyük sorunlarının hiçbir GSM operatörünün köylerine verici kurmaması olduğunu anlatan Elmas "Köyümüzde
400'e yakın GSM abonesi var. Bütün operatörlere defalarca baş vurmamıza rağmen bir netice alamadık. Biz burada çok büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Dünyadaki hiçbir teknoloji nimetlerinden doğru dürüst fayda göremiyoruz.

Ev telefonlarımız ise sadece haftada birkaç gün çalışıyor. Dünyaya büyük ilgi gören internetle hala tanışmadık. Telefonla ilçeye ulaşamadığımız içinde kış aylarında hastalarımızı kızaklarla taşıyoruz. Yetkililerden öncelikle güzel bir yol, düzenli bir iletişim sağlayabileceğimiz bir sistem istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

Köyde arıcılık yapan Ordulu Kemalattin Topçu ise, Alan köyünün en büyük sorunu iletişim olduğunu kendisinin de memleketteki ailesiyle telefonla görüşmek için 40 kilometre yol yürümek zorunda kaldığını belirtti. Topçu, "Neden buraya GSM operatörleri gelmiyor. Buranın balı gerçekten çok kaliteli. Buraya bahar aylarında geliyorum, kış aylarında ise Antalya taraflarına gidiyorum.

Bine yakın arı kovanım var. Buranın balı çok tutulduğu için müşterilerim devamını istiyor. Burası çok güzel bir yerdir. Buraların sorunları çok büyük, umarım yetkililer biran önce bunları çözer" dedi.
Köylü gençlerden Davut Akbaş, internet olmadığı için 3 yıl önce aldığı bilgisayarın evin bir köşesinde kaldığını ifade etti.
 

Bu haber toplam 2700 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim