• BIST 10170.66
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

Burası Hakkari Taşbaşı köyü

Burası Hakkari Taşbaşı köyü
Hakkari’nin Taşbaşı köyündeki dere yatağının taşması köylüleri tedirgin etti.

 

Haber: Feyzullah Taş- Köylüler evlerinin sular altında kalabileceği korkusu nedeniyle evlerini boşaltmak zorunda kalırken, bazı ahırlar ise sel sularına kapılarak tahrip oldu. Bir beton köprü’de köylülerin gözü önünde sulara kapıldı.

tasbasi-koyu-1.jpg 

 Şehir’den 60 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki 165 hanelik ve bin 775 nüfuslu köyde panik ve korku bir arada yaşanıyor. İki ayrı mahallenin arasında geçmekte olan Taşbaşı köyü Dere yatağının yağışlarla birlikte kabarması sonucu köy yolu tamamen ulaşıma kapandı. Dere yatağında bulunan birçok ahır ise sulara kapıldı. Aileler şiddetli yağmura rağmen hayvanlarını dere yatağından uzaklaştırmak için büyük çaba harcadı. Derenin köydeki evleri de beraberinde götürebileceği endişesi taşıyan köylülerin bir kısmı evlerini terk ederek suyun ulaşamayacağı evlere sığındılar. Evinde çıkamayan  Şerif Taşçı’ nın ailesi ise 8 nüfus olduklarını belirterek, ellerinde 2 engellinin bulunduğunu bu yüzden evlerinden çıkamadıklarını söylediler. Engelli çocukları ise annelerine sarılarak gözyaşlarına hakim olamadılar. Taşbaşı köyü yolu da Zap Suyunun kabarması sonucu tamamen kullanılamaz hale geldi.

tasbasi-koyu-3.jpg 

VALİLİKTEN YARDIM İSTEDİLER

 Taşbaşı köyü sakinlerinden Abdurrahman Demir ise, gazatecilere araç kiralayarak köylerinin içinde bulunduğu durumu gösterdi. Gazetecilerin çevresinde toplanan köylüler kabuğundan çıkan ve her geçen dakikada daha da yükselen dere yatağını göstererek suyun dalgaları arasında kalan evleri gösterdiler. Korku içinde olduklarını belirten köylüler, yağışlar devam etmesi halinde derenin daha da kabaracağını belirterek, korkudan evlerini tahliye edeceklerini belirterek, yetkililerden yardım istediler.

tasbasi-koyu-4.jpg 

 VALİLİK KÖYE ÇOK SAYIDA İŞ MAKİNESİ GÖNDERDİ

Taşbaşı köyü muhtarı Şaban Demir’de Hakkari’ye gelerek köyün içinde bulunduğu durumu yetkililere bildirdi. Bunun üzerine Hakkari valiliğinin talimatı üzerine köye çok sayıda iş makinesi gönderildi.

tasbasi-koyu-5.jpg 

 HAYVAN SÜRÜSÜ İKİYE BÖLÜNEN DERE YATAĞININ İÇİNDE MAHSUR KALDI

 Hakkari-Çukurca karayolunda bulunan bir başka köyde ise Dere yatağının ikiye bölünmesi üzerine bazı küçükbaş hayvanlar derenin içinde kalan bir boşlukta mahsur kaldı. Hayvanların kurtarılması için köylüler seferber oldu. Hakkari-Çukurca karayolunun değişik noktalarına ise 20 ayrı noktada kaya parçaları düştü. Karayolları ekipleri, kayaları kaldırmak için çalışma başlattı, Yolla yer yer ise heyelan gelmesi sonucu bir süreliğine trafiğe kapandı. Ekiplerin çalışması sonucu karayolunun yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi.

tasbasi-koyu-6.jpg

tasbasi-koyu-7.jpg

tasbasi-koyu-8.jpg

Bu haber toplam 16555 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim