• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Çamurlu yol bırakmayacağız

Çamurlu yol bırakmayacağız
Hakkari Belediyesi, baharın gelişi ile birlikte çamur deryasına dönüşen yoları stabilize malzeme ile düzeltiyor.

HAKKARİ (İHA) - Hakkari kent merkezinde belediye tarafında daha önce başlatılan parke taşı döşemesi havaların düzelmesi ile birlikte yeniden başlatıldı. Hakkari'de hemen her mahallede yol onarım çalışmalarına başladıklarını belirten Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari halkın kendilerine verdiği görevi hakkıyla yerine getireceklerini belirtti.

Yeni açılan yolarla birlikte kentin tamamını parke taşı döşeyen belediye çalışmaların bitirilmediği bazı mahallelerde çamurdan dolayı vatandaşların büyük sıkıntı çektiği bir çok noktaya stabilize çalışması başlatarak yoların daha kullanışlı olmasına ve vatandaşı rahat etmesi için kent genelinde büyük bir çalışma başlattı. Geçtiğimiz günlerde belediye tarafından başlatılan çalışmalara yer yer İl Özel İdaresi de araç ve personel ile destek sunuyor. Yapılan yol çalışmaları sonucunda şu ana kadar Kent merkezinin Bağlar, Keklik Pınar ve Berçelan mahallesinde çalışmaların büyük bir bölümümü bitiren belediye yetkilileri, bundan sonra da bütün mahallerdeki toprak yolların stabilize çalışmaları bitinceye kadar çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Mahallede yürütülen çalışmalara mahalle haklıda ellerinde küreklerle belediye çalışmalarına destek verdiler. Berçelan Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek mahallenin sorunları ve yapılması gerekenler hakkında bilgi alışverişli yaptı.

Belediye Başkanı Bedirhanoğlu'nu mahallelerinde gören, Berçelan Mahallesi sakinleri ve muhtarı yapılan çalışma için Başkana teşekkür ederek sıkıntılarını da dile getirdiler. Mahalle sakinlerinden Salih Kahraman yılardır mahallelerinin hizmetten yoksun bırakıldığını belirterek, "Belediyeden büyük hizmetler bekliyoruz. Yılardır bu mahallede doğru dürüst bir çalışma yapılmamış. Kentin bütün mahallelerin yoları parke taşı döşenmiş. Bir tek bizim mahalle kalmış. Belediyemizden ricamız bizimde yolarımızın parke taşı ile döşenmesidir. Bizler mahalleli olarak bütün desteğimizi vermeye hazırız "dedi.

Belediye Başkanının kendi mahallesinde yaptığı çalışmalardan dolayı çok memnun olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Ramazan Koç ise, "Bugün burada yapılan çalışmalar bizi çok memnun etti. Başkan beyin yoğun siyasi programına ve imkanlarının kıt olmasına rağmen bu çalışmayı yürütmesi bizi memnun ediyor. Mahalle halkı hizmeti önce biz seçilmişlerden bekliyor.

Bizimde gidebileceğimiz tek yer belediyemizdir. Kentteki diğer mahallelerde bitirilen parke taşı çalışması dürüst olursak bizi kıskandırıyor. Ama öğrendiğimiz kadarı ile baharın gelişi ile birlikte bizim mahallede ki yolarımızda bitirilecekmiş. Buda bizi daha çok mutlu ediyor. Yöneticilerimizin bizimle ilgilendiklerini ve bizi ziyaret ettiklerini görmek bizler mutlu ediyor. Ayrıca bundan sonra da sayın başkanımızı hem kendi mahallemizde hem de diğer mahallelerde halkın sorunlarını görmesi açısından dolaşması ve halkı dinlemesini de kendisinden rica ediyoruz."

'HİZMETLERİ SADECE HALKIN VERDİKLERİ İLE YAPIYORUZ'
Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinlerken öne çıkan en büyük sorunların çamur ve su sorunu olduğunu belirten Başkan Bedirhanoğlu, bir vatandaşın Van'da yürütülen çalışmaları örnek vermesi üzerine şu açıklamayı yaptı. "Hakkari'nin sorunları ne bir, ne iki, ne de yüzdür. Cumhuriyetin kuruluşundan beri Hakkari halkı hizmetten yoksun bırakılmıştır. Bakın sadece bu sokak 30 yıl önce hizmete sunulmuş ama maalesef bu güne kadar kimse buraya el atmamış bir kentte alt yapıyı yapmadan istediğiniz kadar çalışın çalışmalarınız bir işe yaramaz. Yılardır yapılmayan hizmetler gelip kapımızda durmuştur.

Yılardır yapılamayanları sizler 4 yılda bitiremezsiniz. Keşke her belediye başkanı kendi dönemindeki hizmetleri zamanında yapsaydı da bizlerde bu yıların getirdiği sorunlarla değil de kendi yaptığımız hizmetleri yapabilseydik. Bakın göreve geldiğimiz yıl 20 bin metrekare parke taşı döşedik.

8 buçuk kilometre kanalizasyon yaptık. 2010 yılında da 40 bin metre kare daha parke taşı döşedik. Birçok mahallemizde hem alt yapı hem de üst yapı çalışmalarını bitirmiş durumdayız. Bakın Van Belediyesi'nin sadece reklam geliri Hakkari belediyesinin bütçesi kadardır.

Ayrıca öneki yıllarda yürütülen yanlış politikalar sonucunda belediyenin İmar Bankası'ndan gelen gelirin bir kuruşu hizmete yansımıyor. Ancak eski borçları çevirebiliyoruz. Kentte yürüttüğümüz çalışmaları sadece halkımızın verdikleri ile yürütmeye çalışıyoruz" dedi.
 

Bu haber toplam 2597 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim