• BIST 10319.96
  • Altın 2465.437
  • Dolar 32.2606
  • Euro 35.0379
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Çepik Hakkari’de halkla buluştu!

Çepik Hakkari’de halkla buluştu!
Hakkarili ünlü türkücü Aydın Aydın, yıllar sonra memleketi Hakkari’de birçok sanatçı ile birlikte halk konseri tadında ‘Çekip’ isimli program düzenledi.

Hakkari’de çekimleri yapılan ‘Çekip’ programı için kuzulara fön çekilirken, sanatçılar ise birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Sanatçı Aydın Aydın ve beraberindeki sanatçılar, TRT Kurdi’de yayınlanan Çepik (alkış) programı öncesi bir kuaförde hazırlık yaparken, beraberinde getirdikleri kuzuların tüylerine ise fön çektirdiler.

Kuzuları kucaklarına alan sanatçılar, kuaför koltuğunda oturarak türküler seslendirdiler. Daha sonra “Çepik” programa çarşı merkezinden yürüyerek giden sanatçılar, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, Hakkari’den Türkiye’ye kardeşlik mesajı verdiler.

TRT Kurdi’de canlı yayınlanan programa katılan birbirinden ünlü sanatçılar, tek tek sahne alarak türküler seslendirdiler. Hakkari’nin yöresel yemekleriyle kıyafetlerinin tanıtıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

Sanatçı Aydın Aydın, Vali Toprak ve eşi Funda Toprak’a çiçek takdim ederken, Vali Toprak ise tüm sanatçılara yörenin hakiki karakovan balını ve birer plaket takdim etti.



Program sonunda sahneye davet edilen Vali Cüneyit Orhan Toprak ve eşi Funda Toprak, sanatçılarla kol kola girerek halay çektiler.

Daha sonra bir açıklama yapan Vali Toprak, coşkuyu görünce mutlu olduğunu belirterek, “Aydın Aydın kardeşim ile beraber gelen çok önemli sanatçılarla neşeli dakikalar geçirdik.

Bu güzel vatan köşesine bütün Türkiye’yi bekliyorum. Buranın güzel coğrafyası ve kültürü bulunmaktadır. Gelip buradaki güzellikleri ve misafirperver insanları görsünler. Buraya gelen tüm sanatçılara ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Programa Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, HATSO Başkanı Servet Taş, kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Serkan Kaya/İHA

aydin-aydin-m-007.jpg

aydin-aydin-5-003.jpgaydin-aydin-3-004.jpgaydin-aydin-2-006.jpg

vali-2-007.jpg

vali-002.jpgaydin-aydin-1-007.jpg
aydin-aydin-6.jpg

defile-l.jpgdefile-2.jpg

Bu haber toplam 12975 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim