• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Cevahir annenin feryadı

Cevahir annenin feryadı
İki çocuğu dağda, bir çocuğu askerde ve kaynı cezaevinde bulunan Hakkari’li Cevahir annenin feryadı herkesi ağlattı.

Bir süre önce BDP tarafından açlık grevlerine destek amaçlı düzenlenen yürüyüş ve oturma eylemine katılan 4 çocuk annesi Çevahir Kaçar’ın belediye binası önünde yaptığı konuşma BDP Milletvekili Adil Kurt başta olmak üzere herkesi duygulandırdı ve ağlattı.

 

 Dağda bulunan 2 çocuğunu anlatırken konuşmaktan zorlanan anne Cevahır Kaçar şunları söyledi: “Bakın benim 17 yaşında kaynım Hasan Kaçar ihbar edildi. İhbar üzerine polis tarafından yakalandı ancak ne adam öldürmüştü nede elinde bir silah veya  bir çakı bile bulunmadı. Buna rağmen ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bu zulüm ve haksızlıktan sonra ailemiz dağıldı. Hasan 12 yıldır Rize F. Tipi cezaevinde bulunmaktadır. 48 gün açlık grevinde kaldıktan sonra fenalaşarak Rize’de bir hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırıldı.

 

Ağabeyi ve kardeşleri görmeye gittiler. Günlerdir beton zeminin üzerinde onunla görüşmeye çalıyorlar. Ancak bir türlü görüştürülemiyor. Bu zulüm daha nereye kadar gidecek. Benim 4 çocuğum var birisi dağda diğeri ise cezaevine idi. Ancak cezaevinde çıktıktan sonra da yapılan baskılara dayanamayarak o da dağa çıktı.

 

Şuana da dağda iki çocuğum var bir tanesi ise askerde bulunuyor. Evime gelen gazeteciler bana sordu bir anne olarak bize neler söyleyeceksin diye?. Ben dedim ki neler söyleyebilirim ki 4 çocuğumdan ikisi dağda birisi askerde onları damat edemedim dedim. Üzerimizdeki bu zulüm ve baskıların kaldırılmasını istiyoruz. İki çocuğumu üniversiteli yaptım ama damat yapamadım. Gençlerimizi özgür yaşamalarını istiyoruz. Biz onları büyütmedik ki hapishanelerde, zindanlarda ve cezaevlerinde çürüsün diye. Allah üzerimizdeki bu zulmü kabul etmesin. Yeter artık birileri bu kanı durdursun artık” şeklinde feryat etti.

 

 Çocuğu cezaevindeki açlık grevinde bulunan bir anne ise konuşmaktan zorlanarak gözyaşlarına hakim olamadı ayakta güçlükle duran anneye partililer kulundan tutarak teselli etmeye çalıştı. Annelerin çığlıkları oturma eylemine katılan BDP Milletvekili Adil Kurt ile beraberindekileri duygulandırdı bazı aileler ise gözyaşlarına hakim olamadılar. Hakkarihabertv.com

 VİDEO İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Bu haber toplam 5517 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim