• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

CHP ve Posta Gazetesi’ne tepki

CHP ve Posta Gazetesi’ne tepki
Hakkari Demokrasi Platformu Cumhuriyet Başsavcılığına giderek CHP ve Posta Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu

FEYZULLAH TAŞ

HAKKARİ(İHA)-Belediye binası önünde Demokrasi Platformu adına bir açıklama yapan Hakkari Barosu Başkanı Av. İsmail Durgun, gelinin süreçte inkar ve imha politikaları  Kürtler başta olmak üzere bu ülkede ağır bedeller ödenmiş 4 bin insanın yaşamını yitiriş ve bunların hepside bizim çocuklarımızdır dedi.

 Barış ortamının oluştuğu ve umutların geliştiği bu ortamın bozulmasına çalışanların tüm art niyetleri ile ortada dolaştıklarını ifade eden Durgun, açıkça belirtmek gerekirse Türk halkının Kürtleri anlamama gibi bir sorunlarının olduğunu düşünmediklerini belirtti. Durgun,” Tıp’kı kendine aydın entelektüel diyeni ve Posta Gazetesi’nde yazı yazan Candaş Tulga Işık adlı şahsın sürece nasıl zarar verdiğini hesaba katmadan kendine vazife edindiği Kürt halkına hakaret etme aymazlığı maksadını aşmıştır. Bu sözlerini bilinç altındakilerin dışa vurumudur. Posta Gazetesi ve yayın ekibi de bu densizliğe çanak tutmuş yazıyı yayınlamıştır. Posta Gazetesi’nin bu hakareti benimsemediğini ispatlamasını ve Candaş Tulga Işık’ın gazeteden atılmasını yoksa ortak fikir olduğunu kanaatti hasıl olacaktır.

Diğer yandan Kürtlerin yıllarca oy verip meclise gönderdiği genel başkanın ve yönetiminin çoğu Kürt olan CHP genel başkan yardımcısı Hurşit Güneş, sarf ettiği sözlerle Kürt halkına hakaret etmiş ve haddini aşmıştır. Buna rağmen CHP’nin Kürt yöneticilerinden hiçbir ses çıkmamıştır. Bu zatın CHP’de kalması CHP yönetimince kınanmaması durumunda CHP’nin anlayışı olarak değerlendirilecektir. Bu durumda Kürtleri CHP’ye oy vermemeye davet ediyoruz. Hakkari Demokrasi Platformu olarak her iki hararet olayında adları geçenleri nefretle kınıyor haklarında Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. CHP ve Posta Gazetesini göreve davet ediyoruz.

Sonuç olarak bu ülkede yaşayan herkesin, dini ve kültürü ne olursa olsun birlikte yaşayacağı, farklılıkların bir zenginlik olarak değerlendirildiği ve tahammül anlayışının yerleştiği bir ülkede yaşama özleminin gerçekleşmesi dileği ile tüm vicdan diyen herkesi sorumluluğa davet ediyoruz” şeklinde konuştu.  Demokrasi Platformu üyeleri ve beraberindekiler daha sonra Hakkari Adliyesine girerek CHP ve Posta Gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundular. Basın açıklamasına Hakkari BDP Milletvekili Av. Hamit Geylani ile STK temsilcileri katıldı.

rnrmal.jpg

 

Bu haber toplam 1820 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim