• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

CÖLEMERG’TEN SWİSS OTELE’E

Hakan Taş

EKOPOLİTİK ZİRVESİ

8. Uluslar arası finans zirvesi İstanbul’da yapıldı.

Ülkenin aydınları Swissotel de buluştu.

İlimizi temsilen Kürt yazar Halit Yalçın

Mali Müşavir Tahirhan TAŞ,

Ticaret Odası Meclis Başkanı Cemal ERİP,

İnsan Hakları Derneği Başkanı İsmail AKBULUT,

KESK Dönem Sözcüsü Cahit BALIKESİR,

Esnaf Kefalet Başkanı İsmail AKBOĞA,

Belediye Meclis Üyesi Zeynep BESİ,

Yüksekova Haber Sahibi Necip ÇAPRAZ,

ATİ Gençlik Yöneticisi Kerim AĞACANOĞLU,

Öğretmen İzettin SEVEN,

Umut Kitapevi Sahibi Seferi YILMAZ,

Hakkari Barosu Avukatlarından Zeydin KAYA ve Abdulkadir ADIYAMAN katıldılar.

Zirve de kamu ve özel kesimin ortaklaşa politika ve strateji üretmelerine zemin sağlandı. Her oturum bu konsept çerçevesinde mevcut durumun ve muhtemel geleceğin ilgililer tarafından değerlendirilmesine odaklandı.

 Büyük ilgi gören zirvenin ilk gününde, “Reform stratejileri ve beklentiler –Özel sektör ve kamu sektörü perspektifi” ve “Büyümek için Rekabet” başlıkları altında yeni döneme farklı yönlerden bakıldı.  Zirvenin ikinci gününde ise “İnovasyon ve Tüketici Eğilimleri” ve “Yeni Normalde Finansal Reform Stratejileri ve Beklentiler-“Bankacı Perspektifi” konuları ele alındı.

 2003 yılından beri düzenlenmekte olan ve artık geleneksel hale gelen ACTİVE ACADEMY Uluslar arası Finans Zirvesi, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da finans sektöründeki bilgi alışverişine çok önemli katkılarda bulundu.  Profesör, Yazar, Bilim Adamı, Gazeteci,Araştırmacı ve Hükümeti temsilen  üst düzey bürokratların katıldığı zirvede ülkemizin yaşadığı ve karşılaştığı siyasi sorunlar da tartışıldı.

 Ülkemizin ciddi sorunları, özellikle Alevi-Kürt ve türban konuları ekranlarda alışık olduğumuz liderlerin kürsülerde hakaret bağrışmaları dışında, her kimlikte ve her renkte aydınların demokratik bir ortamda düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri bir zirve gerçekleştirildi.

Birçok platformda konuşmacı olarak davet edilen ve ilginç çıkışlarıyla dikkat çeken Hakkari’li Kürt Yazar Halit YALÇIN ve diğer hemşehrilerimizin Swissotel’deki etkileyici açıklamaları ve çözüm önerileri büyük alkış ve takdir topladı.

Zirveye katılan ve düşünceleriyle katkı sunanları tebrik ediyor, konuşulanların özellikle Hükümet nezdinde gözlemci olarak katılan Muammer Güler’in  ciddi rapor ederek Başbakan Erdoğan ile paylaşmak suretiyle hayata  geçirmelerini, geleneksel hale gitirilen bu tür önemli tolantıların sadece Hilton ve Swiss Otellerde sınırlı kalmayıp Şen Otel ve Ümit Otel’ de de gerçekleştirmelerini diliyoruz.

 

 

 

Bu yazı toplam 2438 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim