• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Çukurca belediyesinden basın açıklaması

Çukurca belediyesinden basın açıklaması
Hakkari'nin Çukurca ilçesi belediyesi basın ve kamu oyana yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

Çukurca Belediyesi sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşım ve basın kamu oyuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

Çukurca Eski Belediye Başkanı Ensar Dündar; bazı yandaş haber siteleri aracılığıyla geçmişindeki kirli işleri örtme çabası içerisine girmiştir. Seçimlere günler kala Dündar, etik dışı davranarak belediyeye birçok yeni personel alımı gerçekleştirmiştir. Bu alınan personellerin tamamı Dündar’ın yakın çevresinden ve akrabalarından oluşmaktadır. 

Görev süresi boyunca, ismi sürekli yolsuzluklarla ve karanlık olaylarla gündeme gelen Ensar Dündar’ın, kurduğu paravan şirketler aracılığıyla elde ettiği haksız kazanç kamuoyu tarafından bilinmektedir. 

Seçime sayılı günler kala koruculuktan istifa ettirdiği kardeşini, yakın akrabalarını ve çevresini etik dışı bir şekilde, provokasyon amaçlı işe almıştır. Aday olmayan birinin gider ayak belediyeye personel alması hiçbir ahlaki değere sığmamaktadır. 

Belediye Başkanımız Sn. Nazmi Demir, seçim sürecinde yapılan bu personel alımlarını etik bulmadığını ve seçilmesi halinde ilkesiz bir şekilde işe alınanları görevden alacağını gittiği her yerde dile getirmiştir. Bu tutum, halkımız tarafından büyük takdir toplamıştır.

Süreç devam ederken, belediye içerisinde gizli kalması gereken ve henüz imzalanmamış resmi bir yazı taslağının haber sitelerinde ve sosyal medyada paylaşılması suç teşkil etmektedir. Bu durum gazetecilik etiğine sığmaz. 

Bu yazıyı usulsüz şekilde paylaşan Ensar Dündar’ın kardeşi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır. 

  Belediye Başkanımız Sn. Nazmi Demir; Çukurca halkının oyları ile vermiş olduğu tarafsızlık, objektiflik, dürüstlük ve şeffaflık vekaletini en doğru şekilde kullanmaya azim ve kararlılık ile devam edecektir. 

Çukurca Belediyesi, ilçemizin huzurunu ve geleceğini korumak adına ahlaki değerler çerçevesinde çalışmalarını sürdürecektir. Bu çabalar, provokasyon girişimlerine karşı da devam edecektir. Bu konuda hiçbir kişi, kurum ya da odaklara asla taviz verilmeyecektir" denildi.

c6d50305-0523-4ec0-ad0b-43fbf0e36984.jpg

 

Bu haber toplam 1693 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim