Çukurca karayolundaki tuzaklar imha edildi!

Çukurca karayolundaki tuzaklar imha edildi!
Hakkari'nin Çukurca ilçesi karayolunda bulunan tuzaklar imha edilirken, bazı noktalara ise operasyon yapıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada," İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerimizce PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında;

29.09.2017 günü İlimiz Merkezinde güvenlik güçlerimizce icra edilen operasyonlar neticesinde;İlimiz Merkez Oğul Köyü Çukurca yol ayrımında saat: 07.00 sıralarında tespit edilen 1 adet anti tank roketatar mühimmatı PAMİT (Patlayıcı Madde İmha Timi) tarafından olay yerinde imha edilmiştir.

İlimiz Merkez Öküz Tepe bölgesinde saat: 08.00 sıralarında görevlilerimizce yürütülen arazi arama tarama faaliyeti neticesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kış üslenmesi için hazırlanmış çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir.

İlimiz Merkez Eski Oğul Köyü bölgesinde 1 şahsa ait evde yapılan aramada PKK/KCK bölücü terör örgütü mensuplarına ait örgütsel dokümanlar ve bilgisayar ele geçirilmiş olup şahıs gözaltına alınmıştır.

Ayrıca bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen ikiz plakalı araç tespit edilmiş ve tuzaklanmış olabileceği şüphesi ile imha edilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi. 
 

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.