• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Çukurca yolundaki patlamada birden fazla kişi öldü

Çukurca yolundaki patlamada birden fazla kişi öldü
Hakkari-Çukurca karayoluna patlayıcı döşemeye çalışan şahıs, meydana gelen patlamada parçalanarak hayatını kaybeden birden fazla kişi olduğu iddia ediliyor.

Edinilen bilgiye göre olay, Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki Ore Çeşmesi yakınlarında meydana geldi. Yola patlayıcı döşediği belirtilen şahıs, yaşanan patlama sonucu parçalanarak öldü. Olay yerinde yapılan çalışmalarda ise birden fazla kişinin öldüğü üzerinde duruluyor.

Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine bölgeye zırhlı araçlar ve ambulans sevk edildi. Helikopterler ise karayolunda çalışma yapan güvenlik güçlerinin güvenliğini sağlayarak sürekli patlama bölgesinin üzerinde devriye görevi yaptı.

HDP HEYETİ PATLAMA BÖLGESİNDE
HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ile HDP ve DBP eş başkanları da patlama yerine giderek güvenlik güçleri ile görüştüler.

Bölgede çalışmalarını tamamlayan güvenlik güçleri, Hakkari-Çukurca karayolu yeniden ulaşıma açıldı. Patlayıcı döşerken hayatını kaybedenlerin kimlikleri herüz belirlenemezken, ceset parçalarının otopsi için Adli Tıp Kurumuna gönderildiği belirtildi.

HAKKARİ VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Valilik açıklamasında ise ”Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı görevlilerimizin, Hakkâri-Çukurca Karayolu 15’nci kilometresinde bulunan Keçili Deresi mevkiinde bir patlama olduğu bilgisini alması üzerine güvenlik güçlerimiz gerekli emniyet tedbirlerini alarak olay yerine intikal edilmiştir.

Yapılan olay yeri incelemesi neticesinde PKK mensuplarına ait olduğu değerlendirilen sert ve yumuşak doku parçaları ile patlayıcı düzeneği yapımı ve döşenmesinde kullanılan malzemeler bulunmuştur.

Cumhuriyet Savcısının talimatı ile bulgular üzerinde DNA incelemesi yapılabilmesi için alınan numuneler Adli Tıp Kurumuna gönderilmek üzere muhafaza altına alınmıştır” denildi. Hakkarihabertv.com

mayin-tarama-olay-yeri-m.jpg
mayin-tarama-olay-yeri-1.jpg

Bu haber toplam 8809 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim