• BIST 10091.9
  • Altın 2399.392
  • Dolar 32.3782
  • Euro 34.7103
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 26 °C

Çukurca'da "Düşlerimdeki Okul" projesi

Çukurca'da "Düşlerimdeki Okul" projesi
Hakkari’nin Çukurca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından kabul edilen ‘Düşlerimdeki Okul’ projesi hayata geçirildi.

Vali Erdoğan Gürbüz Anaokulu’nda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Mustafa Temiz, Çukurca 20. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Okkan, Başsavcı Serkan Büyükçıkrıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak ve diğer daire amirleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Parlak, projenin 4 ay süreli ve sosyal içerikli bir proje olduğunu söyledi.

Parlak, “Proje sayesinde maddi durumu iyi olmayan, dezavantajlı grupta yer alan ailelerin çocuklarının öğrenim gördüğü merkez ve köy okullarının anasınıfları ile merkezde bulunan anaokuluna malzeme desteğinde bulunuldu. Proje sayesinde Çukurca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren bir bağımsız anaokulu, bir merkez okul bünyesinde açılan anasınıfı ve 6 köy okulu bünyesinde açılan anasınıfının kırtasiye, demirbaş ve oyuncak ihtiyaçları karşılanmış oldu.

cukurca.jpg

Proje kapsamında belirtilen okullara 113 metrekare yer döşemesi malzemesi, 42 adet okul öncesi masası, 200 adet sandalye, oyuncak ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Böylelikle maddi durumu iyi olmayan aileler, maddi imkânsızlıklar nedeni ile anasınıfına gönderemedikleri çocuklarını anasınıfı ve anaokuluna gönderebilecektir. Öğrencilerimizin eğitim gördüğü anasınıfları ve merkezdeki anaokulunun sahip olduğu olanaklar zenginleştirilebilmiştir.

Bu sayılan yerlerde eğitim alan öğrencilerimiz proje sayesinde daha zengin içerikli ve modern oyuncaklarla oyun oynayabilecek, daha zengin malzemelerle eğitim çalışmaları gerçekleştirebilecek, renkleri tanıyabilecek, sayıları sayabilecek, geometrik şekilleri öğrenebilecek, eşleştirmeleri yapabilecek, toplumdaki rolleri öğrenecek ve en önemlisi de daha düzgün Türkçe konuşmayı öğrenebilecektir. Bütün bu sayılanlar düşünüldüğünde öğrencilerimiz daha hazır bir şekilde bir üst eğitim kurumu olan ilkokula geçebilecektir ve başarılı olacaktır” dedi. Anaokulu ve anasınıflarında eğitim gören toplam 302 öğrencinin faydalanacağı projenin açılış programı, verilen kokteylle son buldu. Haber:Hacı Geyik (İHA)


 

Bu haber toplam 6512 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim