• BIST 10076.8
  • Altın 2426.754
  • Dolar 32.2243
  • Euro 34.7798
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 10 °C

Demirtaş şemdinli'de

Demirtaş şemdinli'de
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şemdinli ilçesinde partisinin 2. ilçe olağan genel kurulunda konuştu.

Kongreye katılanları Kürtçe selamlayan Demirtaş, 2 aydan bu yana çatışmalı sürecin yaşandığı Şemdinli' ilçenin tüm ortadoğu ülkeleri gündemi haline geldiğini belirterek,"Bizler çıkıp burada alan hakimiyeti PKK'nin kontrolündedir dediğimizde birileri kıyametleri kopardı.

Hükümetin savaş politikasının çözüm olmadığını , Kürt sorununun kanla, savaşla olmadığını her seferinde dile getirdiğimizde birileri Başbakan dahil bunu gurur meselesi haline getirdi" Hakkari ve Çukurca'dan sonra bugün de Şemdinli'ye geçe BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin 2. ilçe merkez kongresine katıldı.

Demirtaş, ilçe girişindeki Kaymakamlık (Bemêş) çeşmesinde yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Daha sonra Şemdinli Merkez ilçe kongresinin yapıldığı Kaya halı tesislerine geçen Demirtaş, burada kendisini bekleyen halkı selamladı. Kürsüye çıkıp halkı Kürtçe selamlayan Demirtaş daha sonra konuşmasını Türkçe sürdürdü.

Demirtaş, Başbakan'ın Kürt sorunu konusunda samimi olmasını istedi. Demirtaş,"Birileri yaşanan çatışmaları ve ölümleri gurur meselesi haline getirdi. Biz bugüne kadar yaşanan ölümler ve kanla gurur duymadık. Burada 2 aydan bu yana Şemdinli halkı bir çatışmanın içindedir ve burada bir mesaj veriyor. Şemdinli halkı diyorki, savaşla, kanla, askerle, tankla, topla tüfekle bu sorun çözülemez.

Bu devlet yıllardır tankla, topla, silapla bu bu sorunu çözemedi ve Kürt halkını bitiremedi ve hakın iradesini teslim alamadı.Bu ordunun eliyle buradaki köylerce bu kadar işkence baskıya karşı bu halk buna boyun eğmedi ve eğmeyecek.Başbakanın üzüldüğü şey tankın, topun, tüfeğin ve silahın burada otoritesini kaybekmesidir. Şemdinli halkı bu mesajı verdiği için rahatsız oluyorlar” dedi.

Muhatap Öcalan’dır Başbakan eğer bu konuda samimiyse muhattap Sayın Öcalan, KCK ve BDP’dir, diyen Demirtaş devamla “eğer cesaretiniz varsa bunu yapın. İmralıda 4 duvar arasında kalan Kürt halk önderi Sayın Öcalan'a saygı duyun ve Oslu görüşmeleri kalındığı yerden devam ettirin. Burada gencecik insanlar ölüyor. Bunlara yazıktır. AKP’nin içinde de savaşa karşı olanlar vardır. Çıkıp Genel Başkanlarına karşı seslerini yükseltsinler. Eğer sözlerini dinlenmezse o zaman istifa edip o partiyi terk edin ve gelin halkınızın yanında yer alın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından BDP yönetiminin belirlenmesi için delegeler oy kullandı.

Bu haber toplam 3816 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim