Din görevlileri kan bağış kampanyasına destek verdi
Kaynak:Hakkarihabertv.com
Hakkari Valiliği himayelerinde Kızılay Hakkari Şubesi Başkanlığınca “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla il geneline yönelik kan bağışı kampanyası başlatıldı.
Eski Belediye binası alanında düzenlenen kampanyaya İl Müftü Vekili Bilal Beyter’in de aralarında bulunduğu din görevlileri kan bağışında bulunarak destek verdiler.
Konuyla alakalı görüşlerini ifade eden İl Müftü Vekili Beyter, “Yüce Allah bizleri kan alanlardan değil, kan verenlerden eylesin. Her türlü hastalık ve beladan bizleri muhafaza buyursun.” dedi.
Konuşmasının devamında kan bağışının önemine vurgu yapan İl Müftü Vekili Beyter, “Valiliğimizin ilimizin sembolü Sümbül Dağı’nın rakımına atfen ulaşılmasını istediği 3.487 ünite kan bağışı hedefine ulaşmak için sorumluluk alalım.
Kendimiz kan bağışında bulunduğumuz gibi vatandaşlarımızı da kampanyaya destek vermeye çağıralım. Bu vesileyle kampanyayı düzenleyen Kızılay ekibi ile emek veren herkese teşekkür eder, din görevlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet ediyorum." ifadelerinde bulundu.
Kızılay Hakkari Şube Başkanı Recep Bozkurt, “Kan bağışına verdikleri destek nedeniyle din görevlilerine teşekkür ediyorum. 05-15 Ocak tarihleri arasında devam edecek olan kampanya süresince konuyu güncel tutmalarını ve vatandaşlarımızı kan bağışında bulunmaya davet etmelerini talep ediyorum.” dedi. Haber: Esra Özatak