• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 4 °C

Diyarbakır yanıyor

Diyarbakır yanıyor
Polis Kazlıçeşme'ye yürümek isteyen gruba müdahale etti.

Zeytinburnu sahilinde yaşanan koşuşturmada göstericilerden bazılarının gözaltına alınmamak için denize atladığı öğrenildi. Göstericilerin bazı sivil polislere saldırısını durdurmak için bir polis memuru havaya uyarı ateşi açtı. Olaylar başladıktan hemen sonra bölgeden ayrılan BDP Milletvekilleri tekrar Kazlıçeşme Meydanı girişine geldi. Polisin müdahalesihne tepki gösteren vekiller, yaralı göstericiler için olay yerine ambulans çağırdı.

DİYARBAKIR YANIYOR

Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarına izin verilmeyince olaylar çıktı. Kenti büyük bölümünde göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Göstericilerin hava fişek ve molotof kokteyli atmasına karşılık polis gerçek silahlarla havaya ateş açarak karşılık verdi. Gösterilerin yoğunlaştığı yerlerde polisin kullandığı gaz bombası kullandı. Polis zaman zaman toplumsal müdahale araçlarıyla göstericilere su sıkarak müdahale etti. Göstericiler ise polis araçlarına taş ve molotof kokteyli attı. Kentin büyük bir bölünde yangınlar çıktı. Çıkan ve hala devam eden olaylar sırasında kent adeta bir savaş alanına döndü. 

BDP İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE GERGİNLİK

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup, Nevruz kutlamaları nedeniyle halay çekti. Dağılın uyarısına uymayan kalabalığa, güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

BDP'nin, önceden hafta sonu olduğu için Nevruz kutlamalarını 18 Mart'ta düzenleyeceğinin açıklanmasının ardından, Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklama ile Nevruz kutlamalarının 21 Mart'ta yapılacağını açıklamış, BDP'de Nevruz kutlamalarında kendi belirledikleri tarihte alanda olacaklarını söylemişti. Polisin sabahın erken saatlerinden itibaren alana girişlere izin vermemesinin ardından bir grup BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanarak halay çekti. Polisin dağılın uyarısına rağmen dağılmayan gruba güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. 

Diyarbakır'da provokasyon girişimi

Valiliğin izin vermemesine rağmen Nevruz gösterilerinin yapılmak istendiği Diyarbakır'da bir aracın içinde çok sayıda uzun namlulu silah ele geçirildi. 

KUTLAMA İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR 

BDP Diyarbakır il binası önünde toplanan yaklaşık bin 500 kişi, kente yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Nevruz alanına gideceklerini söyleyerek beklemeye başladı. BDP yöneticileri ile güvenlik güçleri arasında Nevruz kutlamasına izin verilmesi için görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

KAZLIÇEŞME'DE YOLLAR KAPATILDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bugün Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılacak Nevruz kutlamaları nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatıldığını açıkladı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, sabah saat 07.30'dan kutlamalar bitiş saatine kadar trafiğe kapatılan cadde ve sokaklar şöyle:

Onuncu Yıl Caddesi (Sahil kuzey-güney girişler ve Belgratkapı arası), Zeytinburnu Varyanttan Zeytinburnu'na giriş, Zeytinburnu Önleyici Hizmetler Ekip Amirliği önünden geçen Abay Caddesi ve Zakirbaşı Sokak, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile Balıklı Rum Hastanesi önü, Anıt Mezar'dan gelen Hal Yolu çıkışlar, Kazlıçeşme Pazar önü (Muammer Aksoy Caddesi). 

İhtiyaç duyulduğunda trafiğe kapatılacak yollar ise Mevlanakapı Kavşağı sahil istikameti, Yenikapı istikameti, Galeria ilerisi Zeytinburnu Köprüsü ve Samatya ışıklar, Ataköy istikameti ve gerek duyulması halinde Zeytinburnu Kazlıçeşme mevkisi ve çevresindeki yollar.

ALTERNATİF YOLLAR

Emniyet Müdürlüğü alternatif olarak sürücüler için şu yolları açıkladı: Emine Erkul Caddesi ve bu caddeden E-5'e katılım, Yenikapı Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndan Atatürk Bulvarı, Vatan ve Millet caddelerine katılım veTopkapı'dan E-5 güney-kuzey katılım.  

NEVRUZ KUTLANACAK, POLİS DIŞARI ÇIKMASIN

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul ve Diyarbakır’da valiliklerin izin vermemesine rağmen nevruzu kutlayacaklarını söyledi. Polislerin karakolardan çıkmamasını isteyen Demirtaş, Diyarbakır’daki nevruz alanındaki ses cihazlarına el konulduğunu belirterek, “Valilik, Emniyet suç işliyorsa, bizim tavsiyemiz  suç işlemeye devam etmesinler. Emniyet müdürlüklerinin, karakolların içinden çıkmasınlar, gerginlik çıkmasın. Gerginlik yaratan kendileridir. Halk kendi nevruzunu kutlayacaktır dedi.

Bu haber toplam 3878 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim