• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 11 °C

Diyarbakır'da gerginlik

Diyarbakır'da gerginlik
Diyarbakır Valiliğinin, Nevruz kutlamalarının 18 Mart yerine kendi günü olan 21 Mart'ta yapılacağını açıklaması üzerine olaylar çıktı.

 

video-galeri.20110226132810.gif

Polis, kutlama alanının etrafında barikat kurarak, vatandaşların içeriye girmesine izin vermedi. Farklı kolladan gelen vatandaşlar, kutlama alanının etrafında ateş yakarak, polisi taş yağmuruna tuttu. Emniyet güçleri, vatandaşları uyardıktan sonra, taş atanları tazyikli suyla dağıttı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup, Nevruz kutlamaları nedeniyle halay çekti. Dağılın uyarısına uymayan kalabalığa, güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

BDP'nin, önceden hafta sonu olduğu için Nevruz kutlamalarını 18 Mart'ta düzenleyeceğinin açıklanmasının ardından, Diyarbakır Valiliği yaptığı açıklama ile Nevruz kutlamalarının 21 Mart'ta yapılacağını açıklamış, BDP'de Nevruz kutlamalarında kendi belirledikleri tarihte alanda olacaklarını söylemişti. Polisin sabahın erken saatlerinden itibaren alana girişlere izin vermemesinin ardından bir grup BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanarak halay çekti. Polisin dağılın uyarısına rağmen dağılmayan gruba güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Kentin değişik bölgelerinde küçük çapta olaylar çıkmaya devam ediyor. Diyarbakır'da, BDP tarafından yapılması planlanan Nevruz kutlamalarına valiliğin izin vermemesi üzerine toplanan kalabalık polise saldırdı. Polis ile göstericiler arasında çıkan olaylar nedeniyle Diyarbakır sokakları savaş alanına döndü.

Göstericilerin BDP tarafından belirlenen Nevruz alanına doğru ilerlemesine, polis izin vermedi. Nevruz alanına giden yollarda barikat tutan polisler, TOMA araçları ile göstericileri uyardı. Göstericilerin uyarıları dinlemeyerek polisi taşlaması üzerine olaylar çıktı. Diyarbakır'ın birçok bölgesinde meydana gelen olaylarda cadde ve sokaklar savaş alanına döndü. Diyarbakır'da olayların sürdüğü belirtildi.

Bu haber toplam 3754 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim