• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 7 °C

Dolandırıcılık şebekesi çökertildi

Dolandırıcılık şebekesi çökertildi
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından on ilde yapılan eş zamanlı operasyon ile bir suç örgütü çökertildi

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon sonucunda suç örgütü kurma, örgüte üye olma, örgüt faaliyetleri kapsamında internet üzerinden dolandırıcılık, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması ve resmi evraklarda sahtecilik suçu kapsamında 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Yapılan açıklamada " Hakkari mernkezli Türkiye genelinde, bilişim alanında faaliyet gösteren bu örgüt içerisindeki şüpheli şahısların, organizasyon kapsamında birlikte hareket ederek, internet üzerinden sahte kontör yükleme siteleri oluşturdukları, bu site üzerinden işlem yapan şahıslara ait kredi kartı bilgilerine illegal yollardan ulaştıkları, bu bilgileri belirli bir havuzda topladıkları, illegal çok sayıda kişiye ait kredi kartı bilgilerini ele geçirdikleri, bu bilgiler doğrultusunda şahısların kendi ararlında yüksek meğbağlarda havale ve para alışverişinde bulunarak haksız kazanç elde ettikleri ve ülkemiz genelinde birçok vatandaşımızı mağdur ettikleri tespit edilmiştir.

Bu kapsamda 30.11.2011 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü görevlilerince on ayrı ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda S.A- M.B- S.A- B.B- Ç.A.B- M.B.F.Y- C.D- B.K.S- M.A- V.Ö- İ.A, İsimli 13 şahıs yakalanmış, şahısların ikamet ve üst aramalarında ele geçirilen cep telefonu, sim kart, flas disk, CD, DVD, bilgisayar ve bilgisayar kasaları, harici hard disk, micro kart okuyucu cihazlar ele geçirilmiştir. Denildi. Şahısların toplamda 16 bin 300 kişinin kredi kartı bilgilerine ulaştığı ve kullandığı belirtilirken, şüpheli sıfatı ile gözaltına alınan şahısların bu gün mahkeme çıkarılacakları öğrenildi.

dolandiricilik-1.jpg

Bu haber toplam 4403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim