• BIST 8838.6
  • Altın 3013.818
  • Dolar 34.2332
  • Euro 37.0423
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C

DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ

DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
BAYAN DOKTOR, YAŞLI AMCAYI SİGARAYI BIRAKMA KONUSUNDA İKNA EDEMEDİ

FEYZULLAH AKSU
HAKKARİ (İHA) -
Hakkari Tütün Kontrol Kurulu Denetim ekibi, iş yerlerini gezerek kapalı mekanlarda sigara içilip içilmediği kontrol ettiler.

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü nden oluşan 12 kişilik Tütün Kontrol Kurulu Denetim ekibi sık sık yaptığı denetimlerini 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nde de sürdürdü. 2 ayrı gruba ayrılan ekip elemanları, cafe, kıraathane ve okey salonları başta olmak üzere esnafların işyerlerini gezerek kapalı mekanlarda sigara içilip içilmediğini, işyerlerine sigara yasağı ile ilgili levha asılıp asılmadığını kontrol ederek kontrol ettiler. Ekipler,
yaptıkları denetimlerde bazı esnafların iş yerlerinde bulundurdukları kül tablalarını da kaldırmalarını isterken, esnaf ve müşterilerine ise sigarının zararları ile ilgili broşürler dağıttı.

İl Sağlık Müdürlüğü nde görevli Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Nurten Bilgin, dışarıda sigara içen Mehmet Turan isimli yaşlı bir vatandaşa sigarının zararlarını anlatarak bir daha içmemesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Dr. Bilgin, her ne kadar yaşlı adamı sigara içmeme konusunda ikna etmeye çalışsa da bunda başarılı olamadı. Mehmet Turan isimli yaşlı adam ise 10 yaşından beridir sigara içtiğini belirterek, kimsenin kendisini sigara içmekten caydıramayacağını söyledi. Yaşlı adamın
kendisini ikna etmeye çalışan bayan doktora siz içmeyin siz ölmeyin şeklinde cevap vererek göndermesi dikkat çekti.
Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Nurten Bilgin, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle vatandaşlara kapalı mekanlarda sigara içmeme ve bırakma konusunda bilgi verdiklerini söyledi. Sigaranın, akciğer ve mide kanseri ile birçok hastalığa yol açtığını belirten Dr. Bilgin, Bu konuda halkımızı uyarmak istiyoruz. Kapalı mekanlarda sigara içmek yasak. Bugün Dünya Sigarayı Bırakma Günü olduğu için uyarı amaçlı denetimlerde bulunuyoruz. İnşallah faydalı olur" dedi.

Tütün Kontrol Kurulu Denetim ekibi sorumlularından Feysel Çiftçi ise 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nün anlam ve önemine binaen esnafların işyerlerini gezerek kapalı mekanlarda sigara içilmeyeceği konusunda uyarılarda bulunduklarını belirtti. Çiftçi, "4207 sayılı kanunla sigaranın kapalı alanlarda tüketiminin yasaklanmasıyla birlikte sağlık, belediye emniyet ve milli eğitim müdürlükleri elemanlarından oluşan Tütün Kontrol Kurulu Denetim ekibi olarak esnafların iş yerlerini denetleyerek kapalı
alanlarda sigara içilmeyeceği konusunda halkı bilgilendirerek broşürler dağıtıyoruz. İşyerlerine tüketiciyi bilgilendirecek levhaların ve kurum telefonların asılı bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Kurallara uymayanlar hakkında ise gerekli cezai işlem yapıyoruz. Kapalı mekanlarda sigara içen vatandaşa 72 TL, içmesine izin veren işyeri sahibine ise 500 ile 5 bin TL arasında ceza kesebiliyoruz" şeklinde konuştu.


Bu haber toplam 4905 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim