Elazığ’da taziye yemeklerine yasak

Elazığ’da taziye yemeklerine yasak

Kaynak:Ajanslar

Elazığ’da Hacı Osmaniye Camii’nde cenaze sahiplerinin maddi ve manevi yükünü azaltmak amacıyla taziye yemeklerinin verilmesi yasaklandı. Cami Dernek Başkanı Selahattin Doğan, uygulamanın kent genelindeki diğer camilerde de hayata geçirilmesini istedi.

Elazığ’ın Mustafapaşa Mahallesi’nde bulunan Hacı Osmaniye Camii’nde taziye kültürüne ilişkin dikkat çeken bir karar alındı. Cami derneği tarafından alınan kararla, caminin altında bulunan taziye yerinde yemek verilmesi yasaklandı.

Kararın, cenaze sahiplerinin acılı günlerinde yemek hazırlama ve ikram etme gibi maddi ve manevi yüklerle karşılaşmaması amacıyla alındığı belirtildi.

vatandaşlar kararı olumlu karşıladı

Hacı Osmaniye Camii Dernek Başkanı Selahattin Doğan, alınan kararın vatandaşlar tarafından büyük ölçüde olumlu karşılandığını söyledi.

Taziyelerde cenaze sahiplerinin zaten büyük bir acı yaşadığını belirten Doğan, yemek hazırlama ve ikram etme zorunluluğunun ailelerin üzerindeki yükü artırdığını ifade etti.

“insanların yükünü hafifletmek istiyoruz”

Dernek olarak kararın temel amacının vatandaşların yükünü azaltmak olduğunu belirten Doğan, “Bizim gayemiz insanların yararı içindir. Biz burada yük olmaya değil, insanların yükünü hafifletmeye geldik. Gayemiz insanların huzuru içindir” dedi.

Cenaze sahibinin taziye sırasında yemek konusunu düşünmek zorunda kalmaması gerektiğini belirten Doğan, “Bir insanın taziyesi olduğunda adamın zaten yarası var, bir de yemek konusunu düşünüyor. İnsanlar ferah içerisinde olsunlar, yemek derdine düşmesinler” ifadelerini kullandı.

“diğer camilerde de uygulanmasını istiyoruz”

Uygulamanın yalnızca Hacı Osmaniye Camii ile sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Doğan, kararın Elazığ genelindeki diğer camilerde de uygulanmasını talep etti.

Doğan, “Bu kararın Elazığ genelinde uygulanmasını isteriz. Vatandaşların çoğu bu kararı güzel karşıladı. Burası şehir merkezi. Her yerde lokanta da var, fırın da var” diye konuştu.

“burası yas yeridir”

Taziye yerlerinin asıl amacının insanların dua ederek acıyı paylaşması olduğunu ifade eden Doğan, vatandaşlardan taziye yerlerinde yemek ikramı yerine Fatiha okuyup su ve çaylarını içtikten sonra ayrılmalarını istedi.

Doğan, “Buraya gelen vatandaşların Fatiha okuyup su ve çaylarını içtikten sonra kalkmaları lazım. Biz vatandaşlardan bunu istiyoruz. Biz diğer camilerde de bu kararın alınmasını istiyoruz. Burası yas yeridir” dedi.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.