• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

EN KALABALIK MEVLİT!

Hakan Taş

Acının üzerinden tam 40 gün geçti. Yüreklerdeki acı daha soğumadı. İstanbul Küçükçekmece’deki silahlı saldırıda, kurulan tuzakta 57 yaşındaki herkes tarafından tanınan ve çok sevilen H. Nazım Çiftçi (Sözer), 46 yaşındaki kardeşi Ercan Çiftçi, 35 yaşındaki yeğenleri Kadir Mendanoğlu hayatlarını kaybetmişlerdi.

Bu talihsiz olay Türkiye’de yankı bulmuş ve Hakkari’yi adeta yasa boğmuştu. İstanbul ve çevre illerdeki dost ve akrabalar gece yarısında İstanbul’a akın etmişlerdi. Cenazenin biri Antalya’ya diğer ikisi Hakkari’ye gelmek üzere yola koyuldu. Şehir adeta boşaldı ve herkes cenazeleri karşılamaya koyuldu. Ağıtlar yakıldı, gözyaşları Zapsuyu ile yarıştı, Sümbül Dağı siyaha büründü. Kıran Mahallesindeki aile mezarlığı cenaze gelmeden saatler öncesi soğuk havaya rağmen doldu, taştı.

Herkes öfkeli ve üzgündü. Onlara sıkılan kurşunlar Hakkari’ye sıkılmış kabul edildi. Sözen (Çiftçi) kardeşleri herkes bilir. Onlar bugüne kadar kimseye zarar vermediler. İşlerinin takipçisi, başarılarının timsali oldular.

Onlara haksızlık edenleri de yargı yoluyla, demokratik yollardan davalı olmayı tercih ettiler. Ama vicdan yoksunu kişiler güpegündüz, İstanbul’un göbeğinde, Adliye’nin önünde herkesin gözleri önünde pusu kurarak kahpece sırtlarından vurdular.

index-004.jpg

Üç gün süren taziyeye 20 bin kişi katılım sağladı. Herkes olayı nefretle kınayarak ailenin acısına ortak oldu.

Bu olayın üzerinden tam 40 gün geçti. Kırkıncı gün anısına aile Merzan Dörtyol Camisinde Mevlit töreni düzenledi. Çiftçi kardeşler tüm misafirleri cami girişinde karşıladı. İsimleri yazmayacağım çünkü ilk kez bir mevlit merasimine 2 bin kişinin katıldığına tanıklık ediyorum.

2-887.jpg

Yüksekova, Başkale, Van ve birçok köy ve mezralardan bile gelenler vardı. Üç saat süren mevlit merasiminde Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi, rahmete gidenlerin ruhuna Fatihalar okundu.

Cami dolup taşınca yüzlerce kişi kapıda kaldı. Herkese yemek ısmarlandı, mevlit şerbeti ikram edildi. Acılı aile zaman zaman hüzünlenerek gözyaşlarını içine akıttılar.

3-687.jpg

Aile adına açıklama yapan  Erdal Sözen, “Acımız çok büyük. Bu katliamı yapanlar yargıya hesap veriyorlar. 40 gündür bir an olsun dost ve akrabalarımız bizi yalnız bırakmadılar.

 

Hakkarili olmak ayrıcalıktır. Allah herkesten razı olsun. Mevlit törenimize de iştirak edip bizi yalnız bırakmayan herkese ailem adına şükranlarımızı sunuyorum. Acıyı hafifleten tek şey dayanışma, birlik, beraberlik ve manevi destektir. Herkese en derin saygılarımızı sunuyoruz” dedi.

5-225.jpg6-163.jpg

 

Bu yazı toplam 2950 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim