• BIST 10260.64
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C

Gazilik onurunu kırdılar

Gazilik onurunu kırdılar
Hakkari’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla verilen yemeğe katılan Hakkari Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İl Temsilcisi İbrahim Adıyaman, Vali Yardımcısı Abdullah Şen tarafından ailesi ile birlikte dışarı çıkarıldığını öne sürdü.

 Öğle saatlerinde valilik önünde düzenlenen törene katılan İbrahim Adıyaman, daha sonra Hakkari Orduevi’nde verilen yemeğe gittiğini anlattı. Vali Yardımcısı Abdullah Şen’e isminin neden listede yer almadığını sorması üzerine protokoldekiler ve gaziler ile birlikte yemekteyken dışarı çıkarıldığını, kapı dışarı edildiğini iddia eden Şen, "Öğle saatlerinde valilik önünde düzenlenen törenin ardından öğle yemeği için Orduevi'ne gittik. Protokolde bana yer ayrılması gerekirken hiçbir şekilde bana yer verilmedi. Ben durumu Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen’e ilettim

. Ancak Vali Yardımcısı bana hakaret ederek eşimi ve çocuklarımı masadan kaldırıp yaklaşık 100 kişinin içinde beni dışarı çıkardı, ‘Böyle bir gaziye ihtiyacımız yok’ dedi. Beni herkesin içinde küçük düşürdü. Bu hakareti hiçbir şekilde hak ettiğimi düşünmüyorum. Vali Yardımcısının yaptığı bu hakareti kabul etmiyorum. Eşim ve çocuklarımın ve orada bulunan herkesin içinde beni yerin dibine batırdılar. Yıllardan beridir yapmış olduğum tüm mücadeleyi burnumdan getirdiler. Gazi olmama rağmen onurumu, gururumu kırdılar.

Böyle bir günde konuşma yapılırken, 'Gazi onurludur, gururludur' deniliyor. Peki bana bunları söylerken hiç mi hatırlamadı? Ben Başbakan ve büyüklerimi sesleniyorum. Eğer gazi ve şehit aileleri olmamış olsaydı ülkemiz bu duruma gelmeyecekti. Bu gazi ve şehitler sayesinde Vali Yardımcısı Abdullah Şen buraya gelmiştir. Kendisi hakkında şikayette bulunacağım, hakaret davası açacağım. Yetkili makamları göreve çağırıyorum, gereğini yapsınlar. Ben de gazilik gururu bırakmadığı için istifa etmeyi düşünüyorum. Orduevi'ndeki kamera sistemlerini incelesinler, bana yaptıkları hakaretleri göreceklerdir” dedi.
 

Şehit oğlu olan ve 2006 yılından beri Hakkari Gazi, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İl Temsilcisi olan İbrahim Adıyaman, valiliğin gün dolayısıyla kendisine ve çocuklarına verdiği hediyeleri Vali Yardımcısına iade edilmek üzere Orduevi yakınında bulunan bir duvarın önüne bırakarak oradan ayrıldı. Adıyaman’ın küçük yaştaki çocukları da, vali yardımcısının kendilerini herkesin içinde dışarı attığını öne sürdü.

Hakkari Vali Yardımcısı Abdullah Şen ise, "Yaşananlarla ilgili bir açıklama yapacak mısınız?" sorusu üzerine, “Protokolde hiçbir şekilde ismi yoktu. Davet edilmediği yere gidemez. Ben kendisine hakaret etmedim. Siz de haber yaparsanız size de dava açarım. Açıklama yapmayacağım” şeklinde tepkisini dile getirdi

 

Bu haber toplam 5447 defa okunmuştur
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim