• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Genel Başkanlar Geçitli’de

Genel Başkanlar Geçitli’de
(İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkoğlu, TTB Genel Sekreteri Feride Aksu Tanık, Kesk Genel Başkanı Sami Evren ve TMMOG Genel Başkanı Mehmet Soğancı Hakkari Geçitli köyünde taziye ziyaretlerinde bulundular

 Bir süre önce Durankaya Beldesi ile Geçitli köyü arasındaki yolda meydana gelen mayın patlamasında 9 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin yaralandığı Geçitli köyüne taziye ziyaretleri devam ediyor. Öğle saatlerinde aydın, yazar, sanatçı ve gazetecilerin taziye ziyaretinde bulunarak köylülerin başlatmış olduğu3 günlük açlık grevine destek verdiği ve baş sağlığı dileklerinde bulunduğu Geçitli köyü bugünde değişik sivil toplum örgütlerinin genel başkanlarını ağırlardı.

 

genel-baskanlar-s-1.jpg

Van’dan karayolu ile Hakkari’ ye gelen oradan tekar karayolu ile Geçitli köyüne gelen İnsan Hakları (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkoğlu, TTB Genel Sekreteri Feride Tanık, Kesk Genel Başkanı Sami Evren ile TMMOG Genel Başkanı Mehmet Soğancı ilk olarak olay yerinde incelemelerde bulunarak daha sonrada köye hareket ettiler. Köye ulaşan genel başkanlar köylüler tarafından karşılandı. Köylüleri taziye ziyaretinde bulunan genel başkanlar birer konuşma yaparak olayı kınadıklarını belirttiler.

 

genel-baskanlar-s-2.jpg

ARTIK BU SAVAŞ BİTSİN İSTİYORUZ

(İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkoğlu, bu yaşanılan acı hepimizin acısı, bu savaşın sonuçlarını hep birlikte yaşadık dedi.

 

Türkoğlu,”Artık bunları yaşamak ta istemiyoruz. Bizlerin buraya geliş amacı sizlerle dayanışma sizin duygularınızı paylaşmaktır. Gerçekten de Türkiye nin öte tarafından da Türkiye’nin batı tarafından da bu acıyı his ettiğimizi sizinle dayanışmak amacıyla buraya geldik. Burada olduğumuzu göstermek için geldik. Bir daha bu acıları yaşamak istemiyoruz. Artık bu savaş bitsin istiyoruz. Sizlerle bu noktada buluşmak istedik” şeklinde konuştu.

 

genel-baskanlar-s-3.jpg

ÇATIŞMALAR BİTSİN İSTİYORUZ

TTB Genel Sekreteri Feride Aksu Tanık’da köylülere size başsağlığı diliyoruz bu olay sizin yüreğinizi yaktığı gibi bizim de yüreğimizi yaktı kayıplarınız dedi.

 Tanık,”Ben hekimim sağlığın başı barıştır. Artık çatışmalar bitsin artık kan dökülmesi istiyoruz. Bunları sizinle paylaşmak için buraya geldik. Bütün hekimlerin size dost selamlarını getirdik” şeklinde konuştu

 

genel-baskanlar-s-4.jpg

SİLAHLARIN SUSMASI GEREKİR

Kesk Genel Başkanı Sami Evren, Kürt sorununun çözülmemesi, katliamların provokasyonların devam etmesi anlamına geldiğini belirtti.

 

 Evren,”Burada köylülerin insanca yaşayabileceği olanaklar aslında var. Devlet isterse buradaki halkın çocukların geleceklerini güvence altına alabilir. Ama maalesef 30 yıl içersinde binlerce yurttaşımızı bu kirli savaşta kayıp ettik. Buradaki olayda referandumdan hemen sonra önce 9 Kürt genci arkasından gerçekleştirilen provokasyon yeniden Türkiye’nin her tarafında bir kaos ortamı bir gerginlik yaratılmıştır. KCK’nin ateşkesi uzatması olumlu bir şeydir bunun kalıcı bir hale getirilmesi gerekir. Silahların susması gerekir. İnsanlarımızın kanı üzerinde siyaset yapılmaması gerekir” dedi.

 

genel-baskanlar-s-5.jpg

KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMLERİ ÇOK BASİTTİR

TMMOG Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Geçitlideki bu yangın bu coğrafyada çıkan acı aslında tüm Türkiye’yi kasıp kavuran acıdır. Söylendiği gibi Kürt sorunun çözümleri çok basittir. Bizler Kürtler Türkler kardeşçe bir arada yaşamak isteyenleriz. Bu dehşet verici olayın failleri mutlaka açığa çıkartılmalıdır. Açığa çıkarılsa bile bu köyü bir acı düşmüştür. Ama biliniz ki bu acının ortakları bizleriz. Ne his ediyorsanız yüreğinizde ne his ediyorsanız. Aynısı bu ülkenin mühendisleri ve imarlarının yüreğinde de vardır. Dilyorum ki bu son olsun” şeklinde konuştu.

 

Hayatını kaybedenlerin ailelerin adına konuşan Cahit Erol ise,”İnşallah yaşadığımız olayı kimse yaşamasın. Bu olay son olur ve bundan sonra hiç kan dökülmesi” dedi. Genel Başkanlara İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, genel sekreter Ferzıde Taş, Kesk ve diğer dernek temsilcileri de eşlik etti. Haber: Fezullah Taş

 

Bu haber toplam 4102 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim