• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Goman Dağı'nda gençlik yürüyüşü

Goman Dağı'nda gençlik yürüyüşü
Hakkari’nin Şemdinli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, bir dönem silah sesleriyle yankılanan Goman Dağı’nda ‘Gençlik Yürüyüşü’ düzenledi.

Gencinden yaşlısına yüzlerce kişi, yıllardır yasak olan ve aynı zamanda çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Goman Dağı’na yürüdü. Sabah saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde hareket eden grup, 5 kilometrelik yolu görevliler eşliğinde 3 saatte yürüyerek Goman Dağı’nın zirvesine ulaştılar. Gençlik Haftası nedeniyle 34. Hudut Tugay Komutanlığı birliklerinin de Mehter Marşı eşliğinde Goman Dağı’nda iniş yapması renkli görüntülere sahne oldu.

Yürüyüşe katılan AK Parti İlçe Başkanı Fikri Algül, Goman Dağı’na ilk defa geldiğini ifade ederek, “Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün organize ettiği bu etkinlik bizleri çok sevindirdi. Özellikle Goman Dağı’na yapılan bu yürüyüşü barış sürecine borçluyuz. Geçen yıllarda buralara güvenlik nedeniyle gelemiyorduk. Halkımızla birlikte bu güzel manzarayı görmek ve yaşamak çok mutlu edici bir durumdur. Tek temennimiz, bölgemize huzurun gelmesidir. Bu yürüyüşü düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Goman Dağı’nın zirvesine ulaşan gençler, daha sonra burada nöbet tutan askerler tarafından karşılandı. Çeşitli ikramlarda bulunan askerler, daha sonra geziye katılanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çekti. Zirveye ulaşan gençlerden Hüseyin Akın ise, ilk defa Goman Dağı’na çıktığını söyleyerek, “Çok mutluyuz. Daha önceleri yasak olduğu için buralara gelemiyorduk. Bu geziyi düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlçenin Yayla Mahallesi’nde ikamet eden Zeydan Çelik de, bölgeye barışın gelmesiyle buralara gelebildiklerini söyleyerek, çok mutlu olduğunu belirtti. Aslen Trabzonlu olan Kahraman Usta, Goman Dağı’nın zirvesinde kaval çalarak geziye katılanlara güzel anlar yaşattı. Geziye katılan 78 yaşındaki Dursun Öpengin de, Goman Dağı Bölük Komutanı tarafından karşılandı. Aylardır kimsenin ölmediğini ifade eden Öpengin, “Her iki tarafın anneleri ağlamıyor.

Ah keşke bunlar olmasaydı. Bu acılar yaşanmasaydı. Barış sürecinden dolayı çok mutluyuz. Devlet erkanları tarafından bir çözüm getirilerek inşallah artık analar ağlamayacaktır” diye belirtti.

Gezi katılan İlçe Kaymakamı Cengiz Erdem ise, Gençlik Haftası nedeniyle Goman Dağı’na esnaf, vatandaş ve öğrencilerin katıldığı bir yürüyüş düzenlediklerini söyleyerek, “Geziye katılan arkadaşlarımız Goman’da bulunan askerlerimizi de ziyaret etmek istedi. Bu yürüyüşe katılan ve emek sarf eden bütün herkese teşekkür ediyorum” diye belirtti. Goman Dağı’na çıkan grup, daha sonra görevliler eşliğinde tekrar ilçeye indi. Düzenlenen geziye 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, İlçe Emniyet Müdürü Akın Güneri de katıldı. Haber: Ahmet Kavak (İHA)

goman-dagi-1.jpg


 

 

Bu haber toplam 5214 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim