• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Gül: Diyarbakır'da

Gül: Diyarbakır'da
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'dir,

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'dir, bu böyle de devam edecektir. Ayrıca devletin ve kamu kurumlarının dili Türkçe'dir, ortak dilimizdir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin büyük bir ülke ve millet olduğunu belirterek, ''Bu büyük millet içerisinde farklı farklı özelliklerimiz, övündüğümüz zenginliklerimiz vardır. Tüm bu farklılıkları hep zenginlik olarak, tabii ki görmemiz gerekir. O zaman hepimiz çok daha fazla güçlü oluruz'' dedi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Gül'e ''Büyük Türkçe-Kürtçe Sözlük'' ile ''Matrakçı Nasuh''un bir çizimini armağan

Cumhurbaşkanı Gül, Garnizon Komutanlığı'nı ziyaretinin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti.

Baydemir, ziyarette yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Gül'e, ''Büyük Türkçe-Kürtçe Sözlük'' ile ''Matrakçı Nasuh''un bir çizimini armağan etti. Baydemir, ''Sayın Cumhurbaşkanım, kabul buyurursanız, içtenlikle mutlu olacağım. Güzel Türkçemizin ve güzel Kürtçemizin lügatıdır. Toplam 40 bin kelimelik bir hazineye sahiptir. Takdim etmekten büyük bir şeref duyuyorum'' sözleriyle sözlüğü Gül'e verdi.

Gül, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ı Cumhurbaşkanı olduktan sonra ikinci kez ziyaret ettiğini, ilk ziyaretinin çok kısa olduğunu, birkaç ile yaptığı ziyaret çerçevesinde Diyarbakır'a da geldiğini ifade etti.

Diyarbakır'ın sadece Anadolu'nun değil, tarih boyunca Ortadoğu'nun büyük merkezlerinden biri olduğunu vurgulayan Gül, milattan önce 3 bin yıllarına kadar uzanan tarihiyle ilin o günlerden bugünlere kadar sürekli olarak büyük bir yerleşim yeri niteliği taşıdığını kaydetti.

Diyarbakır'ın aslında bir açık hava müzesi gibi olduğunu ifade eden Gül, ''Diyarbakır'da yaşayanlar, hergün bunun önünden geçenler, bunun kıymetini bilmeyebilirler veya fark etmeyebilirler ama, buradaki her eser gerçekten çok değerlidir. Gelinip, görülmesi gereken güzellikte, tarihi değer ifade etmektedir''diye konuştu.

-''FARKLILIKLARI HEP ZENGİNLİK OLARAK GÖRMEMİZ GEREKİR''-

Tarih boyunca Diyarbakır'ın gerek ticaret gerekse medeniyetlerin gelip geçtiği, çok büyük kütüphanelerin kurulduğu, çok büyük ilim adamlarının, din adamlarının yetiştiği merkez olduğunu anımsatan Gül, şöyle konuştu:

''Bugün için de Diyarbakır çok önemlidir. Bugün de yine Türkiye'nin her zaman gündemindedir. İnanıyorum ki çok daha fazla gelişecektir, çok daha fazla kalkınacaktır. Her yöremizin kendisine has özellikleri vardır. Türkiye büyük bir ülkedir. Biz büyük bir milletiz. Bu büyük millet içerisinde farklı farklı özelliklerimiz, övündüğümüz zenginliklerimiz vardır. Tüm bu farklılıkları hep zenginlik olarak, tabii ki görmemiz gerekir. O zaman hepimiz çok daha güçlü oluruz.''

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın önüne, Cumhurbaşkanı Gül'ün gelişi dolayısıyla Türkçe ve Kürtçe olarak ''Sayın Cumhurbaşkanımız Hoşgeldiniz'' yazılı pankart asıldı.

 

Bu haber toplam 3124 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim