• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari anneleri AKP'ye Yürüdü

Hakkari anneleri AKP'ye Yürüdü
Hakkari Anneler inisiyatifi çocukları ile birlikte bir yürüyüş ile AKP İl binası önüne kadar yürüyerek burada bir basın açıklaması yapıp oturma eylemi gerçekleştirerek beyaz tülbentlerini yaktılar.

HAKKARİ HABER TV

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan "Demokratik Çözüm Çadırı" önünde çocukları ile bir araya gelen yüzlerce anne yerel kıyafetleri ve zılgıtları ile son bir haftadır bölgede yaşanan olayları protesto etmek amacıyla AKP İl Binası önüne kadar bir yürüyüş düzenlediler. Yürüyüşe Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Adil Kurt, BDP Hakkari İl Başkanvekili Orhan Koparan, Belediye Başkanvekili Nurullah Çiftçi, Kurdî-DER Hakkai Şube Başkanı Vasfi Ak, Meya-Der yöneticileri, Belediye ve İl genel meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Yürüyüşte "AKP Provokatörü Tahsin Demir Hakkari'yi terk et, Dün İbrahim Oruç'u vurdunuz, Sıra Hakkari İl Başkanımızda mı ve İbrahim Oruç un fotoğrafının da yer aldığı 'Katili AKP polisidir" şeklinde pankartlar taşıdılar. Kayacan Caddesinde buluna AKP İl Binasına kadar "Öcalansız dünyayı Başınıza yıkarız', İbrahim yoldaş ölümsüzdür, 'AKP şaşırma bizi dağa taşırma" şeklinde sloganları attılar. Daha sonra İl Genel Meclis Üyesi ve Hakkari Anneler inisiyatifi üyesi Mehtap Daştan Demirer basın açıklamasını okudu.

 

Kürtler YSK'nın aldığı anti demokratik kararla BDP'ninde desteklediği emek ve demokrasi bloğunun adaylarının başvuruları red edilmek istendiğini belirten Daştan Demimer, bu kararla Kürt halkının barış ve demokratik talepleri yargı yolu ile engellenmek istendiğini söyledi. Taştan Demirel,"Bu karar başından beri Hükümet merkezli bir komploydu. Son kararla yaptıklarını inkar yoluna gidiler. Halkımızda bu oynanan oyunlar karşısında bu oyunu da boşa çıkarmıştır. Çadırımıza yapılan baskın ile kadınlarımız ve çocuklarımız ayrımı yapılmadan 51 kişiyi gözaltına aldılar. Bu arada İl Başkanvekili Orhan Koparan İl Emniyet Müdür Yardımcısı tarafında açıkça tehdit edildi" şeklinde konuştu.

 

Daha sonra anneler inisiyatifinden 4 annenin AKP'li yöneticilerle görüşmek istedi. Ancak AKP İl Binasında kimsenin olmaması ve kapının kilitli olmasından dolayı görüşme gerçekleşmedi. Bunun üzerine anneler yaşananlara tepki amaçlı barışı simgeleyen Beyaz tülbentlerini yaktılar. Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Adil Kurt ise AKP nin bölgedeki bürolarının karakollara çevrildiğini belirtti. Kurt,"Gördüğünüz gibi burada onlarca polis ve zırhlılarla AKP İl binası halktan korunmaktadır. Annelerimiz bugün barış adına AKP'lilerle görüşeceklerdi. Ama öyle görünüyor ki yarattıkları karakollarında bile kalmaya cesaret edemiyorlar. Ne yazık ki bu gün Hakkari de annelerimizin oturup isteklerini ilete bilecekleri bir yöneticileri de kalmamıştır.bu ayıp onlara yeterlidir" dedi. Kalabalık daha sonra Kayacan  Caddesinden " Demokratik Çözüm Çadırı" önüne kadar yürüyerek daha sonrada sessizce dağıldılar.

01.20110423175429.jpg

02.20110423175453.jpg

4.20110423175508.jpg

Bu haber toplam 4524 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim