• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari asayiş bülteni

Hakkari asayiş bülteni
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapılan bir ihbarda iki evin arasında el yapımı düzenek bulundu.

Haber: Feyzullah Taş-Edinilen bilgiye göre, Esendere 1. Hudut Tabur Komutanlığı'na yapılan ihbarda, Esendere beldesinde ikamet eden A.K. ile H.K. isimli şahısların evleri arasında bulunan arazide 1 adet el yapımı bomba olduğu bildirildi. Güvenlik güçlerince bölgede yapılan aramada otların arasına gizlenmiş bir poşetin içerisinde koli bandı ile kaplanmış, 3-4 kilogram ağırlığında ve üzerinde bakır kablolar bulunan bir cisim ve bu cismin yanında bağlantısız 9 adet 1,5 volt pil bulundu.

Bölgeden alınarak Esendere 1. Hudut Tabur Komutanlığı'na götürülen cisimler, boş bir alanda SAS Tim Komutanlığı unsurları ve OYİT tarafından yapılan incelemede patlatma kabiliyetinin olmadığı değerlendirilen el yapımı düzenek olduğu tespit edildi.

- ÇUKURCA'DA TUZAKLANMIŞ 3 ADET PATLAYICI BULUNDU 
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçlerinin güzergahına tuzaklanan 3 adet patlayıcı bulundu.
Alınan bilgiye göre, Çukurca 1. Komando Tugay Komutanlığı tarafından Sivri Tepe bölgesinde birbirinden 3 metre aralıklarla infilaklı fitil kullanılarak bağlanmış 3 adet patlayıcı düzenek bulundu. Yerleştirilen patlayıcı ve bağlantılarının detektörle tespitini engellemek maksadıyla metal parça kullanıldığı ve uzaktan komutalı olduğu belirlenen patlayıcılar, patlatılarak imha edilmiştir.

- ÇUKURCA'DA TUZAKLANMIŞ DÜZENEK İMHA EDİLDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde tespit edilen tuzaklanmış basma düzeneği imha edildi. Alınan bilgiye göre, 1. Komando Tugay Komutanlığı tarafından Depi Tepe bölgesinde bir adet EYP bulundu. Olay Yeri İnceleme Timi ve Patlayıcı Madde Keşif İmha Timi tarafından yapılan inceleme sonucunda, EYP'nin bir adet basma düzeneği ile teneke kutu içerisinde 2 kilogram toz patlayıcıdan oluştuğu tespit edildi. EYP, uzaktan ip ve kanca ile çekildikten sonra olay yerinde imha edildi.

- ASKERİ MEVZİLERİN İÇİNE YERLEŞTİRİLMİŞ TUZAK BULUNDU 
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, askeri mevzilerin içine yerleştirilen basma düzenekli patlayıcı bulundu. Alınan bilgiye göre, 20. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı tarafından Kaşan Tepe bölgesinde patika üzerinde dost kuvvetler tarafından kullanılan iki ayrı mevzi içerisinde toplam üç adet basma tipi düzenek bulundu. Mevzi içerisinde bulunan EYP'lerin basma düzenekleri yüzeyde, batarya ve patlayıcıları toprak altında bulunurken, patlayıcılar olay yerinde imha edildi.

- ÇUKURCA KIRSALINDA BİR CESET BULUNDU 

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yapılan arazi tarama faaliyetleri esnasında bir ceset bulundu. Alınan bilgiye göre, 1. Komando Tugay Komutanlığı tarafından Dınçak Sırtı'ndan güneye doğru icra edilen çalışmalarda bir ceset bulundu. Cesedin yaklaşık iki yıl öncesine ait olabileceğini, kıyafetlerin üzerine yapıştığı tespit edilirken, yapılan incelemede cesedin PKK mensubuna ait olabileceği değerlendirildi. Olayla ilgili Çukurca C. Savcılığına bilgi verilirken, soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.
 

 

Bu haber toplam 6632 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim