• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari Cöder baskıları protesto etti

Hakkari Cöder baskıları protesto etti
Colemerik Öğrenci Derneği (CÖDER) son günlerde Cöder’e yapılan baskıları düzenlenen yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

Bulvar Caddesi üzerinde üniversite binası önünde bir araya gelen öğrenciler ellerindeki pankart ve afişlerle basın açıklamasının yapılacağı belediye binası önüne kadar yürüdüler. Burada baskılar bizi yıldıramaz ve değişik sloganlar atan üniversite öğrencileri son günlerde Cöder üzerinde baskıların artığını belirttiler.

Burada CÖDER adına basın açıklamasını okuyan Ömer Yaşar isimli öğrenci, son zamanlarda özellikle emniyet tarafından CÖDER’e çok yoğun baskılar uygulandığını söyledi. Hakkari Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan politikaların devletin örgütlü gençlikten ne kadar korktuğunu bir kez daha kendini gösterdiğini ifade eden Yaşar, emniyetin arkadaşlarının ailelerini arayarak yalan, yanlış bilgiler vererek aileleri korkutma ve tehdit yoluyla arkadaşlarını istediğini belirtti.

Yaşar,”Devlet bu inkar, imha ve asimilasyon politikalarını tekrardan uygulayarak Türkiye’yi Kürdistan bölgesini 90’lı yıllara götürmeye çalışmaktadır. Bu uygulamalar devletin ne kadar çaresiz ve zavallı olduğunu gösteriyor. Bu köksüzleştirme, yurtsuzlaştırma ve kendi toplumunun özünden uzaklaştırma çabalarını da gençliği uyuşturucuya, fuhuşa, ajanlaştırmaya ve yol yaşamaya sevk etmektedir.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü işini gücünü bırakmış tüm imkanları ile üniversitedeki yurtsever demokrat öğrencilerle uğraşıyor. Yurtsever öğrenciler Hakkari sokaklarında gezerken veya bir yerde otururken polisler öğrenciler bu öğrencilerin özel anlarını bile çekiyor. Biz Hakkari Üniversitesi öğrencileri olarak her türlü baskıya ve sindirme politikalarına karşı yenik düşmeyeceğimizi ve sonuna kadar direneceğimizi burada belirtiyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

coder-1.20140429123904.jpg

 

Bu haber toplam 3703 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim