• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari dağcıları kürek dağına tırmandılar

Hakkari dağcıları kürek dağına tırmandılar
Türkiye Dağcılık Federasyonu ( TDF) Hakkari il temsilciliği 2018 yılı programında olan Kürek dağı tırmanışını gerçekleştirdi.

Çoğunluğunu Cilo Sat Gölleri Ve Buzulları Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (CİSAD) üyelerinden oluşan dağcı ekibi yağan kardan sonra Kürek dağına tırmandılar.

10 Kasım 2018 günü erken saate Gençlik Spor il Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araç ile Kırıkdağ köyüne ulaşan yedi kişilik dağcı ekibi ağır kamp yükü çantalarını sırtlarına alarak tırmanışa geçtiler.

Çok dik olan parkurda dört buçuk saatte ana kampa varan dağcılar, gece ıslak elbiselerde donmamak için odun toplayarak kamp ateşi yaktılar. Akşam yemeklerini ateş üzerinde pişirip yedikten sonra erken yatmak için kurdukları çadırlarda dinlenmeye geçtiler. Ertesi gün sabah erken uyanarak kahvaltı yapan dağcılar zirve çantalarıyla tırmanışa geçtiler.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Yaklaşık bir saat sonra kar ile buluşan ve yükseldikçe kar kalınlığının yarım metreyi geçmesi tırmanışı zorladıklarını gördüler. Sonbahar mevsiminde günlerin çok kısa olmasından dolayı zaman ile yarışan dağcı ekibi dağın tamamen kuzey rotasından geçtikleri için kısa ve zorlu parkurlardan geçmek zorunda kalarak beş saatte zirveye ulaşmayı başardılar.

Sisin yoğunluğunun hakim olduğu zirvede zirve defterini imzalayarak fotoğraf çektiler. Yaklaşık kırk dakika zirvede kaldıktan sonra hızlı bir inişi olan dağcılar iki saatte kamp alanına vardılar.

Öğle yemeğinden sonra kamp malzemelerini ve çadırlarını toplayarak ağır çantalarını sırtlarına yükleyip inişe devam ettiler. Akşam saatlerinde Kırıkdağ köyü asfalt yoluna ulaşarak kendilerine tahsis edilen araç ile Hakkari merkezine ulaştılar.

TDF.Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, daha evvel birkaç defa tırmanışını yaptığım 3345 metre yüksekliği olan Kürek dağı zirve faaliyetinin zorlu geçeceğinden tırmanışa seçkin sporculardan bir ekip oluşturarak faaliyete  başladıklarını söyledi.

Başkan Ertunç,” Dağın kuzey rotası çok dik ve karlı olması bize zor anlar yaşattı. İki günlük faaliyette toplam on dört saat gerçekleştirdiğimiz Kürek dağı faaliyetinde zorlu parkurlardan geçişimizi sağlayarak biran evvel zirveye ulaşmayı sağlamak düşüncesindeydik.

Üç günlük bir faaliyeti iki güne sığdırmamızdan dolayı kısa geçen bu günlerin farkına vararak hızlı olmak biran evvel inişe geçmek zorundaydık. Arkadaşlarımın faaliyet esnasında göstermiş oldukları yüksek performansları sayesinde zaman aşımı olmadan inişimizi sağladık.

Kendilerini yürekten kutluyorum. Kürek dağı Kış mevsiminin yoğun kar yağışından sonra yapılacak olan faaliyette çok tehlikeli parkuru olan ve ancak profesyonel dağcıların çıkabileceği bir dağdır.

Yılın her mevsiminde olduğu gibi kış mevsiminde yapacağımız faaliyetlerde yurdun her yerinde dağcıları bölgemizde bekliyoruz. Bu faaliyette bizlere desteklerini sunan Gençlik spor il Müdürlüğü camiasına teşekkür eder saygılarımı sunarım” dedi.

Dağ zirvesi tırmanışına ekibimiz Naci Ertunç, Zeki Çiftçi, Mehmet Karga, Gıyasettin Tatlı, Sabahattin Ertuş,Yılmaz Kaplan ve Ömer Kaplan katıldı.

Hakkarihabertv.com/Feyzullah Taş
 

Bu haber toplam 2502 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim